Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Διαρκείς έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία από τη Περιφέρεια Αττικής

Επί ποδός βρίσκονται και σήμερα τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία συνοδευόμενα από άνδρες της Τροχαίας διενεργούν ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία με στόχο των εντοπισμό παραβάσεων για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.

Συγκεκριμένα, ότι τόσο τα στελέχη της Περιφέρειας, όσο και της ΕΛΑΣ εξετάζουν λεπτομερώς τα οχήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και τους κανόνες για την μεταφορά των παιδιών, αν έχουν τα απαιτούμενα έγγραφα που να πιστοποιούν ότι έχουν γίνει οι απαραίτητοι μηχανολογικοί και τεχνικοί έλεγχοι, καθώς και τα έγγραφα οδηγών και συνοδών.

Και αυτό γιατί κατά το παρελθόν έχουν διαπιστωθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες οι οδηγοί στερούντο της απαιτούμενης άδειας, ενώ είχαν βρεθεί και οχήματα που είχαν μετατραπεί σε σχολικά χωρίς να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί σοβαρές παραβάσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες οι έλεγχοι θα ενταθούν.

Επιπλέον σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία μίσθωσης οχημάτων από την Περιφέρεια για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών και των παιδιών με κινητικά προβλήματα προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ