Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Έργα και δράσεις για την αστική κινητικότητα

Στις προτεραιότητες της ενίσχυσης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, αλλά και της ασφάλειας στους δρόμους με πόρους, αλλά και έργα, με την αξιοποίηση των κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων, μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής στην εκδήλωση του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών και της ΣΤΑ.ΣΥ που έγινε στο Μετρό του Συντάγματος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Πατούλης μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να ενισχυθούν τόσο οι αστικές συγκοινωνίες, όσο και οι υποδομές για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στους δρόμους του Λεκανοπεδίου.

Μάλιστα, στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την Περιφέρεια Αττικής και την χαρακτήρισε «νευραλγικής σημασίας, προκειμένου να εφαρμόσουμε στην χώρα μας όσα ορίζουν οι ευρωπαϊκές πρακτικές της αστικής βιώσιμης κινητικότητας».

Στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στα έργα και τις δράσεις για την επίτευξη της αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος και της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, αναφέρθηκε:

Στη δημιουργία σύγχρονου κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας με συντονιστικό ρόλο για όλες τις βασικές οδικές αρτηρίες της Αττικής

Στις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις που γίνονται σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής

Στην τοποθέτηση περισσότερων από 23.000 νέα Led φαναριών χαμηλής κατανάλωσης και επικαιροποίηση των προγραμμάτων φωτεινής σηματοδότησης έτσι ώστε να διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τα ΜΜΜ, εξοικονομώντας έως και 60% ενέργεια σε σχέση με το παρελθόν

Στο φωτισμό επτά από τις μεγαλύτερες γέφυρες της Αττικής με νέα, τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά LED χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης για να ενισχύσουμε  την οδική ασφάλεια

Στη λειτουργία καμερών για την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη «με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά ως προς την αποτροπή των παραβιάσεων από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες.

Και στις παρεμβάσεις για την ασφάλεια των πεζών με γέφυρες, έξυπνες διαβάσεις, τοποθετήσεις σηματοδοτών και συνεχείς ενημερώσεις μέσα στα σχολεία.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο υφ. Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλος. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της ΣΤΑ.ΣΥ Χ. Δαμάσκος, ο Γ. Γραμματέας Μεταφορών Ι. Ξιφαράς, η Γ. Γραμματέας Ενέργειας Α. Σδούκου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Θ. Κοτταράς, ο Πρόεδρος της ΟΣΥ Β.Ξυπολυτάς, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΑ Γ. Γκόλιας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train M. Capotorto και άλλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ