Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Πρωτιά της Μαρίνας Φλοίσβου σε διεθνή διαγωνισμό στο Μονακό

Η Μαρίνα Φλοίσβου απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό ως «έξυπνη και βιώσιμη» μαρίνα που χαράζει το δρόμο για μία πόλη η οποία σέβεται το περιβάλλον και εναρμονίζεται πλήρως με το παράκτιο μέτωπο και τη θάλασσα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης, σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφέρεται στη διάκριση που έλαβε η Μαρίνα Φλοίσβου, αλλά και στον πόλεμο που είχε δεχθεί όταν, επί δημαρχίας του, ο χώρος μεταμορφώθηκε σε αληθινό στολίδι των Νοτίων Προαστίων.

Συγκεκριμένα, λέει ο κ. Χατζηδάκης:

«Κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε:

1. Η επένδυση από την Lamda Development ήταν της τάξεως των 70 εκ. ευρώ.

2. Το κράτος εισπράττει 6,5 εκ. ευρώ το χρόνο, ως ενοίκιο.

3. Το κράτος, εκτός του ενοικίου, εισπράττει επίσης Φ.Π.Α., εργοδοτικές εισφορές από τα καταστήματα εστίασης (περί τα 5,5 – 6 εκ. ευρώ/χρόνο) και απασχολεί πάνω από 800 εργαζόμενους (στην εστίαση, για τη συντήρηση και τη φύλαξη της μαρίνας).

4. Ο Δήμος εισπράττει 90.000 ευρώ για την περισυλλογή των απορριμμάτων, 1% επί του τζίρου των καταστημάτων εστίασης και 3,5 ευρώ/μέτρο για τα υπάρχοντα κτίρια.

5. Το 2044, η Lamda Development παραδίδει τη Μαρίνα όπως είναι, στο κράτος.

Και να σκεφτείς κανείς πόσοι με πολέμησαν για να μην γίνει αυτή η επένδυση.

Πόσο έβλεπαν πέρα από τη μύτη τους.

Ευτυχώς που δεν λύγισα και τώρα απολαμβάνουν, πολέμιοι και μη, το στολίδι του Φαλήρου και τρέχουν και άλλοι Δήμαρχοι να αξιοποιήσουν και να δημιουργήσουν Μαρίνες στο παράκτιο μέτωπο.

Θερμά συγχαρητήρια στο Διευθυντή της Μαρίνας Φλοίσβου, κ. Σταύρο Κατσικάδη και στους συνεργάτες του για τη βράβευση αυτή.

Εύχομαι η Μαρίνα του Ελληνικού να πάρει τα στοιχεία της Μαρίνας Φλοίσβου και να γίνει εφάμιλλη και καλύτερη».

Διαβάστε επίσης: Η πορεία των Ελλήνων της Πόλης στο Δημαρχείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ