Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Σεισμοί στην Εύβοια: Αγωνία για τους κατοίκους

Έντονη σεισμική δραστηριότητα σημειώθηκε χθες στην περιοχή της Εύβοιας, με τους μετεωρολόγους να παρακολουθούν την εξέλιξή της και να σημειώνουν ότι αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είδαμε χθες τον κύριο σεισμό, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το φαινόμενο εξελίσσεται σε μια περιοχή με χαμηλό σεισμικό ιστορικό.

Υπενθυμίζεται ότι τον «χορό» των Ρίχτερ άνοιξε χθες ο ισχυρός σεισμός των 4,7 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 6:32 στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες. Ακολούθησε πλούσια μετασεισμική ακολουθία, με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, να κάνει λόγο για δεκάδες μετασεισμούς. Δύο από τις σεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν ήταν επίσης ισχυρές.

Συγκεκριμένα, ακολούθησε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, στις 07:23 π.μ., με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. βορειανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου.  Μετά από ένα λεπτό, συγκεκριμένα στις 07:24, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας, στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας, 56 χλμ. ΑΒΑ των Αθηνών.

Αργότερα, το βράδυ σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ, με μεγάλη διάρκεια, σε απόσταση 56 χλμ. ΒΑ των Αθηνών, σύμφωνα με Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 6 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας. Παρότι δεν αναφέρθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην Εύβοια, η σεισμική δραστηριότητα ήταν αρκετά επιφανειακή, ώστε να ταρακουνήσει και το λεκανοπέδιο της Αττικής.

πηγή: ναυτεμπορική

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ