Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Περπατώντας στο Καισαριανή Trail

Η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών που διοργάνωσε ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού (Π.Ο.Υ.) πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 2 έως και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής.

Ο επίλογος της συνάντησης γράφτηκε – όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση – με τον ομορφότερο τρόπο: περπατώντας στο ολοκαίνουριο Καισαριανή Trail. «Ξεκινήσαμε να συγκεντρωνόμαστε στις 09:30 έξω από τη Μονή Καισαριανής.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας και Πρόεδρος της Περιπατητική Ομάδα Υμηττού (Π.Ο.Υ.) , Μάνος Κιτσέλλης μας έδωσε μερικές οδηγίες ασφαλείας για την πεζοπορία και μας εξήγησε τις δύο πιθανές διαδρομές, μια για αρχάριους και μια για προχωρημένους περιπατητές.

Και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν από το Λόφο των Ταξιαρχών. Η μικρή διαδρομή περιέλαβε μερικά από τα εμβληματικότερα σημεία εντός του Δάσους της Καισαριανής. Ακολουθώντας τη σήμανση του “Καισαριανή Trail” κάναμε μια στάση στο εκκλησάκι της Ανάληψης, συναντώντας στο δρόμο μας τη σήμανση του Βοτανικού Μονοπατιών της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών.

Συναντήσαμε ομάδες μικρών περιπατητών που έπαιζαν κυνήγι χαμένου θησαυρού αφήνοντας μάλιστα γράμματα στον Άγιο Βασίλη με τα δώρα που θέλουν τα Χριστούγεννα. Είχαμε επίσης την ευχάριστη έκπληξη να εντοπίσουμε μια κουμαριά και να τσιμπήσουμε λίγα από τα φρούτα της. Υπέροχο τέλος για ένα πολύ δημιουργικό τριήμερο».

Διαβάστε: Το «Καισαριανή Trail» άνοιξε τις πύλες του

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ