Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Νέος πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. ο Γ. Δημόπουλος

Την θέση και τα καθήκοντα του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλος, σύμφωνα με την απόφαση του ΠΕ.ΣΥ. που συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή.

Ο Γ. Δημόπουλος που άφησε την θέση του αντιπεριφερειάρχη λόγω της απόφασής του να είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, εξελέγη μετά από εισήγηση του Γ. Πατούλη ο οποίος τόνισε ότι αυτό αποτελεί αναγνώριση της αξίας και της εμπειρίας του νέου προέδρου.

Να σημειωθεί ότι η έκτακτη συνεδρίαση για την εκλογή νέου προέδρου πραγματοποιήθηκε μετά την παραίτηση του Χρ. Θεοδωρόπουλου από την συγκεκριμένη θέση.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφερόμενος στην επιλογή του για την θέση του προέδρου του Πε.Συ. είπε: « Ο Γ. Δημόπουλος είναι μια προσωπικότητα με μεγάλη εμπειρία στο διοικείν αλλά και μεγάλη διάθεση για δημιουργία, προσφορά και έργο. Πιστεύω ότι με τη στήριξη όλων μας, θα μπορέσει να συνεισφέρει τα μέγιστα προς όφελος της Αττικής μας και από τη νέα αρμοδιότητά του Προέδρου του ΠΕΣΥ. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους σας».

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος κος Γ. Δημόπουλος, τόνισε: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη  για την πρόταση, την παράταξη μου  για την εκλογή μου αλλά και όλες τις παρατάξεις που επικύρωσαν ή και όχι την υποψηφιότητά μου για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον απερχόμενο Πρόεδρο γιατί κράτησε επάξια το τιμόνι στην απαρχή ενός νέου  μοντέλου λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ως απότοκο του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής. Από αύριο ξεκινά πλέον το βάρος και της δικής μου ευθύνης για να συλλειτουργήσουμε πέρα  από τα κομματικά οχυρά, ώστε να συγκλίνουν οι πολιτικές μας με όχημα τους πολίτες της Αττικής, για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς, την κοινωνική προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας και τέλος τη δημιουργία προϋποθέσεων που να ευημερούν οι πολλοί και όχι οι λίγοι. Θέλω να σημειώσω ότι ακόμη και αν έχουμε διαφορετική αφετηρία μπορούμε όλοι να γίνουμε συνιστώσες στην κοινή προσπάθεια για την κοινωνική και βιώσιμη ανάπτυξη της Αττικής μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση χρειαζόμαστε όλοι, καθώς όλοι εκπροσωπούμε με αίσθημα ευθύνης τους συμπολίτες μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ