Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Αποχώρηση- διαμαρτυρία 55 στελεχών από τη δημοτική παράταξη «ΗΛΙΟΥ – πόλις, ανθρώπινη πόλη»

Στα εξ ων συνετέθη φαίνεται ότι διαλύεται η παράταξη «ΗΛΙΟΥ – πόλις, ανθρώπινη πόλη», λόγο της αποχώρησης 55 εκ των στελεχών της που εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις τακτικές που ακολούθησε η ηγεσία της παράταξης μετά τα άσχημα αποτελέσματα στις τελευταίες εκλογές το 2019.

Η αποχώρηση των στελεχών αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα κατά την σημερινή γενική συνέλευση της παράταξης που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Τα στελέχη της, αναφερόμενα στους λόγους που τα οδήγησαν σε αυτήν τους την απόφαση, τονίζουν ότι η “ΗΛΙΟΥ – πόλις, ανθρώπινη πόλη” έχει μακρά ιστορία στην αυτοδιοίκηση, έχοντας παρουσιάσει σημαντικό έργο με την ανάδειξη σοβαρών θεμάτων που απασχολούσαν τον δήμο της Ηλιούπολης.

Μάλιστα, αναφέρονται στα παραδείγματα του Συμμετοχικού Προυπολογισμού, της υπόθεσης της ανακύκλωσης, της λειτουργίας του Δικτύου Αλληλεγγύης, της προώθησης της ενημέρωσης των πολιτών μέσω κυκλοφορίας εφημερίδας (ΗΛΙΟΤΥΠΟΣ), των αγώνων για την Δημόσια Περιουσία, την Πικροδάφνη και την Περιφερειακή Υμηττού, που ήταν ενδεικτικά του καθοριστικού ρόλου της παράταξης για την αυτοδιοικητική ζωή της πόλης και προπαντός  για το Δημοτικό της Συμβούλιο.

Πέραν τούτου, οι αποχωρούντες καταλογίζουν ευθύνες στην ηγεσία για την μη ανάληψης θέσεων ευθύνης στην διοίκηση του Δήμου. Αυτή η απόφαση αποτέλεσε και την αιτία για την εκκίνηση μίας προσπάθειας ανασυγκρότησης και ανανέωσης της παράταξης σε νέες βάσεις

Οι καρποί αυτής της προσπάθειας  και της παράλληλης δουλειάς εντός του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η υιοθέτηση νέων πρακτικών εντός της παράταξης, η προώθηση προγραμματικών θέσεων πλειοψηφικά στα όργανα του Δήμου και η αντιπολίτευση επί θέσεων και αρχών.

Όπως αναφέρουν, σκοπός της όλης προσπάθειας ήταν η παράταξη να λειτουργεί με εξωστρέφεια, χωρίς φοβίες και αγκυλώσεις, με διάθεση για συνεργασίες, όπου υπήρχε δυνατότητα να προωθήσει τις θέσεις της με σκοπό – όπου υπήρχε πεδίο – να γίνουν πλειοψηφικές, πάντα με προοδευτικό και αριστερό πρόσημο.

Εστιάζοντας στους λόγους αποχώρησης από την παράταξη, τα μέλη που αποχωρούν αφήνουν αιχμές κατά της ηγετικής ομάδας τονίζοντας ότι: «δυστυχώς και παρόλη την προσπάθεια που καταβλήθηκε, τον τελευταίο καιρό η παράταξη ταλανίζεται από κρίσεις τεχνητές ή πραγματικές, οι οποίες την έχουν ρίξει σε βαθιά εσωστρέφεια.

Το κλίμα με ευθύνη συγκεκριμένων μελών και του προηγούμενου επικεφαλής και υποψήφιου δημάρχου, πολώθηκε σε τεράστιο βαθμό, με επίπλαστα διλήμματα που δεν αφορούν τους πολίτες. Αποκορύφωμα όλων η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατικών διαδικασιών κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής και η δικαιολόγηση της μέσω αστήρικτων ισχυρισμών και λογικών αλμάτων στην τελευταία Γενική Συνέλευση,  με απρεπείς – και ξένες στην κουλτούρα αυτής της παράταξης – ισχυρισμούς τους οποίους υιοθέτησε δυστυχώς και ο νυν επικεφαλής.

Γίνεται φανερό λοιπόν, από τον τρόπο με τον οποίον άσκησαν πολιτική κάποιοι το τελευταίο διάστημα, πως στόχος τους δεν είναι ούτε  να βοηθήσουν την  λειτουργία της παράταξης για την οποία τόσο πολύ δήθεν κόπτονται, ούτε πραγματικά να στρέψουν τα πράγματα στην πόλη προς μία θετική για τον πολίτη κατεύθυνση. Στόχος κάποιων είναι να αναδειχθούν μέσα από μια έτοιμη και εν λειτουργία παράταξη και κάποιων άλλων να “αποκαταστήσουν ” το όποιο στάτους τους, σε επίπεδο παράταξης και σε επίπεδο Δήμου. Στην παράταξη σήμερα, οι ανωτέρω εντελώς παραγοντίστικες λογικές και πρακτικές , βαφτίζονται με το ζόρι αριστερές και προοδευτικές, παρά το γεγονός ότι πόρρω απέχουν από αυτές και ότι είναι πρωτόγνωρες στις συνήθειες της Αριστεράς.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, δεν επιθυμούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε πολιτικά σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ούτε να το νομιμοποιήσουμε, πολλώ δε μάλλον να το υπηρετήσουμε».

Πάντως, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχουν, στις ερχόμενες εκλογές, ως υποψήφιοι με κάποια άλλη παράταξη που θα έχει ανάλογη ιδεολογική ταυτότητα επισημαίνοντας:

«Δεν αποχωρούμε όμως από την υπόθεση της αυτοδιοίκησης στην πόλη μας. Θα δώσουμε τον αγώνα για μια νικηφόρα, προοδευτική και ριζοσπαστική πορεία η οποία θα δώσει νέα πνοή στην πόλη μας, με έμφαση στη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας.

Η  ιστορία της Αυτοδιοίκησης άλλωστε, μας δείχνει ότι οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι τα σύμβολα, οι σημαίες, οι πολιτικές κληρονομιές και οι αναφορές στο ένδοξο παρελθόν τους. Πάνω από όλα είναι οι Άνθρωποι που βγαίνουν μπροστά και τις εκπροσωπούν, στα πρόσωπα των οποίων μετριέται η σταθερότητα και οι Ιδέες».

Διαβάστε: Στη διάθεση των δημοτών ηλεκτρικά ποδήλατα

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ