Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Προβληματισμένοι οι δήμαρχοι της… Παραλιακής με τις επικίνδυνες τροχαίες παραβάσεις

Αντίδοτο στο φαινόμενο των τροχαίων παραβάσεων στους βασικούς οδικούς άξονες των πόλεων τους ψάχνουν να βρουν οι δημοτικές Αρχές των Δήμων του Νοτίου τομέα της Αθήνας και ιδιαίτερα αυτοί μέσω των οποίων διέρχεται η Παραλιακή Λεωφόρος, στην οποία εντοπίζονται οι περισσότερες και πιο επικίνδυνες παραβάσεις.

Σε στενή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και τα υπουργεία οι δήμαρχοι κάνουν προσπάθειες προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο, τα αποτελέσματα του οποίου είναι εντόνως ανησυχητικά.

Σχεδόν σε καθημερινή βάση σημειώνονται τροχαία περιστατικά στα οποία άνθρωποι χάνουν την ζωή τους, ή τραυματίζονται, προκαλούνται ζημιές, ενώ επιβαρύνεται και ο κυκλοφοριακός φόρτος των δρόμων.

Εύλογο είναι, από την συχνότητα των παραβάσεων και των ατυχημάτων να είναι έκδηλη η ανησυχία των πολιτών που αισθάνονται ότι κινδυνεύουν κάθε φορά που θέλουν να διασχίσουν κάποιον εκ των κεντρικών δρόμων, ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες.

Αν και από την Περιφέρεια Αττικής συνεχίζουν να λαμβάνονται μέτρα και να πραγματοποιούνται έργα για την αύξηση της ασφάλειας, όπως με την τοποθέτηση επαρκούς σήμανσης, της δημιουργίας «έξυπνων» διαβάσεων και εποπτείας της κυκλοφορίας με κάμερες, εντούτοις αυτά δεν φαίνεται να πτοούν τους ασυνείδητους οδηγούς που εξακολουθούν να κινούνται με υπερβολική ταχύτητα, να στήνουν αυτοσχέδιους αγώνες, να παραβιάζουν τους σηματοδότες και να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, ή ουσιών.

Χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούνται από τα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, στα οποία αποτυπώνεται το μέγεθος του προβλήματος αφού κάθε εβδομάδα οι παραβάσεις που βεβαιώνονται είναι εκατοντάδες.

Προ αυτής της κατάστασης και οι δήμοι επιχειρούν να αναστρέψουν την κατάσταση που δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους, αλλά αποτελεί και σημαντικό εμπόδιο στην υλοποίηση του προγράμματος για την αστική κινητικότητα, δεδομένου ότι οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης δεν κρίνονται και τόσο ασφαλείς σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ