Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Με «άρωμα» παράδοσης η Τσικνοπέμπτη στον Δήμο

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη με άρωμα παράδοσης, μουσικοχορευτικό θέαμα αλλά και εθελοντική προσφορά.

Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού προσκάλεσε όλους τους πολίτες και τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι, το πρωί της Τσικνοπέμπτης, από τις 10.30 έως τις 14.30 να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που γίνεται στα πλαίσια του παιχνιδιού, στην αιθ. Εκδηλώσεων ΚΑΠΗ, στο Μοσχάτο, πλ. Εθνικής Αντίστασης, Χαλκίδη 21.

To απόγευμα, μετά τις 18.00 συνεχίζεται η γιορτή με άρωμα παράδοσης, ξεκινώντας από το Μοσχάτο και την Πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη (π. Μεταμορφώσεως), όπου θα απολαύσουμε χορούς και έθιμα από την Ελλάδα και το παραδοσιακό Γαϊτανάκι από τον Όμιλο Ελληνικών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και κεράσματα!

Η αποκριάτικη διάθεση συνεχίζεται στον Ταύρο μετά τις 19.00, στην αιθ. 7, στα π. Δημ.Σφαγεία (Πειραιώς και Επταλόφου) με κεράσματα και ένα πρόγραμμα ελληνικού ρεπερτορίου λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής με τον Νίκο Κερκένη και την μπάντα του. Συμμετέχει το τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου «Ταυρίωνες».

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο είναι με ελεύθερη είσοδο.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, δήλωσε: «Την Τσικνοπέμπτη στην πόλη μας διασκεδάζουμε παραδοσιακά, με τα χορευτικά σχήματα του Πνευματικού μας Κέντρου, με λαϊκό και παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα και πολιτιστικά και χορευτικά δρώμενα από τον τόπο μας! Σας περιμένουμε, λίγο πριν την μεγάλη μας καρναβαλική παρέλαση, να διασκεδάσουμε με ζωντανή ορχήστρα, κεράσματα όπως η μέρα θέλει και τον Νίκο Κερκένη με την μπάντα του! Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ