Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: 57 νεκροί – Έχουν ταυτοποιηθεί 52

Εθνική τραγωδία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, καθώς δύο τρένα συγκρούστηκαν και με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών να έχει φτάσει τους 57, σύμφωνα με τη τελευταία επίσημη ενημέρωση από τη Πυροσβεστική.

upd 3/3 – 20:00

Οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας εκτιμάται πως θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 54 σοροί μέσω ανάλυσης DNA και έχουν ενημερωθεί 14 οικογένειες θυμάτων από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικούς ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως είπε η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, που θα εξετασθούν με τον ίδιο τρόπο στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η οποία συνεχίζεται, από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί», πρόσθεσε.

Μεταξύ των 48 τραυματιών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, επτά πολυτραυματίες βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο αριθμός των τραυματιών σε ΜΕΘ έχει αυξηθεί κατά έναν.

Νέα παραγγελία Ντογιάκου για έρευνα προς κάθε κατεύθυνση

Διερεύνηση σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση, άμεση συγκέντρωση όλων των αποδείξεων και ταχύτατη ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου για την τραγωδία στα Τέμπη, παρήγγειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στον επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, τονίζοντας στο έγγραφο του ότι τώρα «Είναι η ώρα της Δικαιοσύνης», προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι, «όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, από όπου και αν προέρχονται, ό,τι κι αν εκπροσωπούν».

«Η αυτοπρόσωπη και ενεργός παρουσία σας στον τόπο της άδικης απώλειας τόσων ανθρώπινων ζωών για τη συγκέντρωση των αποδεικτικών στοιχείων, που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας, ασφαλώς και είναι απολύτως απαραίτητη. Τα στοιχεία αυτά επιβάλλεται να εξεταστούν αρμοδίως, εξονυχιστικά και διεξοδικά», σημειώνει ο κ. Ντογιάκος.

«Δεν πρέπει  να παγιδευτεί η δικανική κρίση σε ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων ατόμων και μόνο. Αντίθετα, επιβάλλεται η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης από κάθε πλευρά και η απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ουσιαστικές ποινικές διατάξεις, την ισχύουσα δικονομική τάξη».

Στην παραγγελία του ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου με συγκινησιακή φόρτιση καταλήγει: «Η ορθή απονομή δικαιοσύνης θα αποτελεί το καλύτερο και αιώνιο μνημόσυνο για τις ψυχές των νεκρών».

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τέμπη: «Οι ευθύνες θα αποδοθούν»

 

φωτο: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ