Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιορτή για την Ανακύκλωση στον Βύρωνα

Στις 18 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει γιορτή για την Ανακύκλωση και την Διαλογή στην Πηγή. Η εκδήλωση θα γίνει στο πάρκο Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο Βύρωνα 11.00- 14.00.

Στόχος της γιορτής είναι η ενημέρωση των πολιτών για την επέκταση της ανακύκλωσης με διαλογή των υλικών σε ξεχωριστούς κάδους, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν πάλι. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούμε πρώτες ύλες, ενέργεια και χρήματα και προστατεύουμε το περιβάλλον και την υγεία μας.

Στο Δήμο Βύρωνα υπάρχουν ξεχωριστοί κάδοι για το χαρτί, το πλαστικό, το μέταλλο, το γυαλί, τα βιοαπόβλητα (υπολείμματα τροφών), τα κλαδέματα, τα ρούχα, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα τηγανέλαια. Το αμέσως επόμενο διάστημα, οι κάδοι αυτοί θα πολλαπλασιαστούν και θα αλλάξουν χρώματα, προκειμένου να εναρμονιστούν με τα νέα χρώματα που προβλέπονται πλέον, από νόμο για όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμος Βύρωνα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία με τα σχολεία, αφού οι μαθητές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής προστασίας. Ήδη τα σχολεία του Βύρωνα κάνουν διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων και βιοαποβλήτων, ενώ πρόσφατα ο Δήμος διένειμε πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό για τα θέματα καθαριότητας, πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Στην γιορτή της ανακύκλωσης θα υπάρχουν επίσης μικροφωνική με μουσική και μηνύματα, ζωγραφική με το εικαστικό εργαστήρι του Βύρωνα, face painting, μασκότ και άλλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε επίσης: Στο πρόγραμμα «Έξυπνη Πόλη» εντάχθηκε ο Δήμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ