Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απεργία: Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για τα Τέμπη – Έκλεισε το κέντρο της Αθήνας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ακούστε τις φωνές» είναι το κεντρικό σύνθημα της ΓΣΕΕ, η οποία, σε ανακοίνωσή της ζητάει, μεταξύ άλλων, να αποδοθούν ευθύνες, να ληφθούν μέτρα, να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας, καθώς και σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.

Υπενθυμίζεται ότι έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστημίου και την οδό Σταδίου.

Στο Σύνταγμα,συγκεντρώθηκαν από τις 11 η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησαν τη μεγάλη πορεία φτάνοντας στα γραφεία της Hellenic Train στη Συγγρού. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν πορεία προς τα Προπύλαια.

Το ΠΑΜΕ, όπως επίσης και φοιτητικές οργανώσεις, ομοσπονδίες και σωματεία, είχαν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Πανεπιστημίου από την αρχή της μέχρι και τα Χαυτεία. Γύρω στις 12 το μεσημέρι, το μπλοκ του ΠΑΜΕ πέρασε μπροστά από τη Βουλή και στη συνέχεια κατευθύνθηκε επίσης προς Συγγρού.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, καθώς επίσης και η ΟΛΜΕ, φοιτητές και αριστερές οργανώσεις. Λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι, οι συγκεντρωμένοι διαδήλωναν ειρηνικά μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Στο τέλος της «αλυσίδας» αυτής βρέθηκαν μέλη συλλογικοτήτων και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που είχαν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στα Χαυτεία.

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ