Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επιμορφωτική εσπερίδα για την ισότητα των φύλων

Η διαχρονική προσπάθεια μετάβασης από τα έμφυλα στερεότυπα στην ισότητα των δύο φύλων μέσα από την εκπαίδευση, ήταν το θέμα της επιμορφωτικής εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Σκοπός της εσπερίδας που απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης του έργου τους στο περιβάλλον της οικογένειας και του σχολείου, ήταν η αλλαγή νοοτροπίας των επόμενων γενεών αναφορικά με την ίση αντιμετώπιση των φύλων.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Πολυχώρο του Δημαρχείου με τίτλο: «Από τα έμφυλα στερεότυπα στην ισότητα των φύλων μέσα από την εκπαίδευση», διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου μέσω των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Την εσπερίδα χαιρέτησε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ενώ την Εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Νότιου Τομέα Β3 Αθηνών Άννα Καραμανλή, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ