Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Λήψη μέτρων για τις υψηλές οι τιμές των ενοικίων ζητεί ο Γιώργος Κρικρής

Τις υψηλές τιμές των ενοικίων στη Νέα Σμύρνη θίγει ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Κρικρής, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των ανθρώπων που αναζητούν κατοικία σε μία από τις ωραιότερες και φιλόξενες περιοχές πλησίον του κέντρου της Αθήνας. Ο κ. Κρικρής ζητεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής.

Όπως αναφέρει, από την επικοινωνία του με ανθρώπους οι οποίοι μετακόμισαν παλαιότερα από τη Νέα Σμύρνη και σήμερα θέλουν να επιστρέψουν, προκύπτει ότι αδυνατούν λόγω των υψηλών ενοικίων. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς – σημειώνει- η αλήθεια είναι ότι οι τιμές στην περιοχή έχουν ξεφύγει.

Επικαλούμενος έρευνες της Eurostat, τονίζει ότι οι τιμές των ενοικίων στην Αττική έχουν αυξηθεί κατά 50% από το 2019. «Πλέον μία οικογένεια με δύο “κανονικούς” μισθούς είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει στο κόστος της διαμονής τόσο στη Νέα Σμύρνη όσο και στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας. Και αυτό οφείλει να μας προβληματίσει καθώς τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat αποδεικνύουν ότι ένα στα τρία νοικοκυριά στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αναγκάζεται να πληρώνει περισσότερο από το 40% του εισοδήματός του για το κόστος στέγασης», αναφέρει.

Επιπρόσθετο βάρος για τους πολίτες – προσθέτει ο κ. Κρικρής – είναι και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, γεγονός που συμπιέζει ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Διαβάστε επίσης: Το συνδυασμό του παρουσίασε ο Γιώργος Κρικρής

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ