Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Προτάσεις του Δήμου για τα έργα Smart City

Από τους λίγους δήμους σε ολόκληρη την χώρα που έχουν ήδη καταθέσει τις προτάσεις τους για την εξειδίκευση των έργων Smart City που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης για τους ΟΤΑ και εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων εκσυγχρονισμού των τοπικών κοινωνιών είναι ο Δήμος Ζωγράφου.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Θώδας, μιλώντας κατά την τοποθέτησή του στην Ημερίδα της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ με θέμα «Ενημερωτικό Σημείωμα για Επικοινωνία- Πρόσκληση σε τεχνικές συναντήσεις ΚΕΔΕ-ΟΤΑ για τον μηχανισμό υποστήριξης ψηφιακών υπηρεσιών ΟΤΑ», που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι.

Στη διάρκεια της Ημερίδας, τα μέλη της Επιτροπής έθεσαν τα ζητήματα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δήμων, ο Βασίλης Θώδας, ανέπτυξε όλες τις δράσεις που έχουν γίνει για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου Ζωγράφου.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες δήμαρχοι και μέλη της ΚΕΔΕ απηύθυναν έκκληση και σε άλλους Δήμους να επισπεύσουν τις προτάσεις τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης. Ενώ, πρότειναν τη δημιουργία μόνιμης εκπαιδευτικής δομής ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων στο Ι.Τ.Α (Ψηφιακή Ακαδημία Στελεχών Τ.Α). Πρόταση με την οποία συμφώνησαν ομόφωνα όλοι οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή και αναμένεται η έγκριση της ΚΕΔΕ.

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ