Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις για επικείμενη σύμβαση Δήμου – εταιρείας σεκιούριτι

Την έντονη αντίδραση εκπροσώπων, μερίδας της αντιπολίτευσης και φορέων της πόλης έχει προκαλέσει η πρόθεση του δημάρχου Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας την φύλαξη δημοτικών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων, καθώς και να περιπολούν στις γειτονιές με σκοπό την πρόληψη της παραβατικότητας.

Ο δήμαρχος Ζωγράφου, σε σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για επικείμενη σύναψη σύμβασης με εταιρεία σεκιούριτι, με αφορμή τα βίαια επεισόδια και τις συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων στις 7 Απριλίου στην πανεπιστημιούπολη.

Στην ανάρτησή του ο Βασίλης Θώδας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Για άλλη μια φορά δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες επεισοδίων στην πόλη μας με πρωταγωνιστές τους «γνωστούς- άγνωστους», τόσο στην περιοχή της Ούλωφ Πάλμε όσο και στην περιοχή που εδρεύει το Αστυνομικό Τμήμα. Για άλλη μια φορά κατέστρεψαν τις περιουσίες των πολιτών μας, ενώ με τέτοιες ενέργειες ενισχύεται το αίσθημα ανασφάλειας στις γειτονιές μας» και κατέληξε στη δήλωση: «Άμεσα θα ζητήσω συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ενώ θα φέρω προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τη σύναψη σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας που θα περιπολεί στην πόλη μας».

Αντιδρώντας άμεσα ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νότιο τομέα Αθήνας και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζωγράφου, Ανδρέας Καραβίδας, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σε ανάρτηση του δημάρχου Ζωγράφου κ. Βασίλη Θώδα με αφορμή επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πανεπιστημιούπολη, ζητάει την άμεση παρέμβαση του υπουργού προστασίας του Πολίτη για το θέμα. Δικαιολόγησε αυτήν του την κίνηση λέγοντας ότι “με τέτοιες ενέργειες ενισχύεται το αίσθημα ανασφάλειας στην γειτονιά μας” και προανήγγειλε την σύναψη σύμβασης με ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που θα περιπολεί στην πόλη μας.

Στη βάση υπαρκτών προβλημάτων, που είναι απότοκα ενός συστήματος που σαπίζει, ο δήμαρχος επιδιώκει τη συσπείρωση του ακροατηρίου του, ενόψει τον βουλευτικών και δημοτικών εκλογών ως εγγυητής της ασφάλειας του δημότη.

Βεβαίως, ούτε λόγος για τις αιτίες και τους υπευθύνους των προβλημάτων, την υποστελέχωση του Δήμου και την έλλειψη μόνιμων φυλάκων σε κρίσιμους και ευαίσθητους τομείς, όπως τα σχολεία, οι αθλητικοί χώροι, τους ελεύθερους χώρους, τα δημοτικά κτήρια, το νεκροταφείο κλπ.

Να σταματήσουν τώρα οποιαδήποτε σκέψη κάνουν για σεκιουριτάδες που θα τριγυρνάνε στην γειτονιά μας, για να μας “προστατεύουν”».

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ