Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

H ταινία «Migas de pan» στις 28/4 στην κινηματογραφική λέσχη της «Εναλλακτικής Δράσης»

H κινηματογραφική λέσχη της “Εναλλακτικής Δράσης” για ποιότητα Ζωής συνεχίζει τις προβολές την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 19.30  στην «Alternativa», το εναλλακτικό στέκι του σύλλογου (Τζώρτζ 12, 6ος όροφος, Πλατεία Κάνιγγος) με την Ουρουγουανή ταινία “Migas de pan” (σ.σ. Ψίχουλα) του Manane Rodriguez.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Ουρουγουάη στέλνει στα Όσκαρ το 2017 το «Breadcrumbs» της Μανάνε Ροντρίγκεζ, την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Σεσίλια Ροθ και η οποία διαδραματίζεται σε δύο χρόνους, στο παρελθόν και το παρόν, από το 1975 μέχρι το 1982, και επικεντρώνεται στην απόφαση μιας μητέρας να συμφιλιωθεί με τον γιο της ή να επιλέξει ξανά την αποστολή της ως δικηγόρου και να αναλάβει την υπόθεση γυναικών κρατουμένων που βιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

 

Η Σεσίλια Ροτ (Όλα για τη Μητέρα μου) υποδύεται την Λιλιάνα Περέιρα, η οποία επιστρέφει στην πατρίδα της μετά από πολλά χρόνια. Η επιστροφή της τής θυμίζει ένα παρελθόν συστημικής βίας και φυλάκισης -κατά την περίοδο της δικτατορίας της Ουρουγουάης- που οδήγησε στο να χάσει την κηδεμονία του γιου της. Πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του τι απαιτεί η καρδιά της και τι υπαγορεύει η συνείδησή της.

Το έργο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

Info

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Manane Rodriguez
ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Justina Bustos, Liliana joven, Cecilia Roth, Liliana Pereira, Ernesto Chao, Quique Fernandez, Ulises Di Roma, Artur Trillo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ