Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Ο Δήμος τίμησε τη μνήμη των Κυπρίων ηρώων Καραολή και Δημητρίου

Τη μνήμη των πρωτομαρτύρων του Κυπριακού αγώνα Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου τίμησε την Τετάρτη 10/05 με μία σεμνή τελετή ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Παρουσία του βουλευτή Νότιου Τομέα Αθηνών Διονύση Χατζηδάκη, του Μορφωτικού Λειτουργού της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Τάκη Βοϊλα, αντιδημάρχων και δημοτικών Συμβούλων, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, η τελετή εις μνήμη των δύοΚυπρίων αγωνιστών, στην στήλη που έχει ανεγερθεί τιμητικά για τον πατριωτικό αγώνα τους, επί της ομωνύμου οδού της πόλης.

Η επιμνημόσυνη δέηση για την 66η επέτειο μνήμης των πρωτομαρτύρων του Κυπριακού αγώνα, Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου, που με τη γενναιότητα και την θυσία τους, κατατάχθηκαν στο Πάνθεον των ηρώων του Έθνους μας, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και αποτελεί την ελάχιστη τιμή και οφειλή προς την σημερινή ημέρα μνήμης, του απαγχονισμού των Κυπρίων Αγωνιστών, στις 10 Μαΐου 1956.

Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννη Φωστηρόπουλου σε δήλωσή του ανέφερε: «Με στόχο, η θυσία τους για ακόμα μία φορά να εμπνεύσει, αναπτύσσοντας περαιτέρω την ιστορική σκέψη και συνείδηση, είναι υποχρέωση μας και αυτό κάνουμε, ως Δήμος Παλαιού Φαλήρου, να προβάλλουμε, με τις τιμές που αρμόζουν στη μνήμη τους, το λαμπρό παράδειγμα και την θυσία τους, αλλά και το μέγεθος της προσφοράς τους στην ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού.Οι ήρωες, οι μάρτυρες και οι αγωνιστές του Κυπριακού Ελληνισμού μας καλούν να σταθούμε ορθοί, να ενώσουμε δυνάμεις και να αντλήσουμε θάρρος και υπομονή από τη θυσία τους, μέχρι να ανατείλει ο ήλιος της λευτεριάς και της δικαιοσύνης σε όλη την πολύπαθη Κύπρο μας. Ας είναι λοιπόν αιωνία η μνήμη των ηρωομαρτύρων της θρυλικής ΕΟΚΑ και ας αποτελέσει η προσφορά τους για μια ακόμα φορά την απαρχή, για μεγαλύτερη ανάκληση της μνήμης στην μακραίωνη και ένδοξη ελληνική ιστορία».

Μετά το πέρας της δέησης από τους π. Αθανάσιο του Ι.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου και π. Χριστόφορο του Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου – Παναγίτσας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τους επισήμους και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους επίσημους και τους εκπροσώπους των Δημοτικών Παρατάξεων.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν rapid test στο Πολιτιστικό Κέντρο

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ