Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Περιφέρεια Αττικής: Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στη Λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη

Με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε την Κυριακή 28 Μαΐου εργασίες Σφαιριδιοβολής στην οδό Αλίμου–Κατεχάκη, ρεύμα προς Λ. Μεσογείων (έξοδος Αττικής Οδού), στο πλαίσιο των συνεχών επεμβάσεων της Περιφέρειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής με έμφαση σε δρόμους με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο.

Όπως έχει διαπιστωθεί τόσο από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της περιφέρειας Αττικής όσο και από την τροχαία, στη Λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη, όταν το επιτρέπουν οι κυκλοφοριακές συνθήκες αναπτύσσονται  αυξημένες ταχύτητες που οδηγούν σε συχνές εκτροπές οχημάτων.  Τα περισσότερα μάλιστα συμβάντα έχουν καταγραφεί στην Αλίμου – Κατεχάκη με κατεύθυνση προς Μεσογείων στο ύψος της εξόδου για την Αττική οδό.

Για τον περιορισμό του φαινομένου, η Περιφέρεια Αττικής δρα σε δύο άξονες: Αφενός ενημερώνει τους οδηγούς για την αναγκαιότητα τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και των ορίων ταχύτητας και αφετέρου παρεμβαίνει ενεργητικά αυξάνοντας το δείκτη αντιολισθηρότητας του οδοστρώματος με τη μέθοδο της σφαιριδιοβολής.  Η εφαρμογή της μεθόδου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου από τις 06:00 μέχρι και τις 14:00 χωρίς σημαντικές κυκλοφοριακές επιπτώσεις καθώς οι εργασίες  εκτελέστηκαν με τμηματική κατάληψη του οδοστρώματος, παρουσία και οχήματος κλειστού τύπου οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Συνεχίζουμε δυναμικά με την εφαρμογή νέων τεχνικών σε συνδυασμό με τις ήδη  δοκιμασμένες πρακτικές να βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια στους κεντρικούς οδικούς  άξονες αρμοδιότητάς μας. Με συνεχείς παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής, προστατεύουμε τις ζωές των πολιτών με πράξεις».

Διαβάστε επίσης: Εκατοντάδες παραβάτες οδηγοί στην παραλιακή

Eιδήσεις για την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ