Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Έρευνα για τις ενεργειακές ανάγκες στο Παλαιό Φάληρο

Στην έρευνα του του Εργαστηρίου Μεταλλευτικής Τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, για το ενεργειακό κόστος των νοικουριών, συμμετέχει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Η δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “REVERTER”, έχει ως βασικό του στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των νοικοκυριών μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών τους, με έμφαση στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Η έρευνα αφορά στην ενεργειακή φτώχεια και τη στήριξη των ευάλωτων που αποτελεί ένα θέμα ευαίσθητο και επίκαιρο λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Όπως εκτιμάται, η ενεργειακή φτώχεια είναι κατά βάση συνδεδεμένη με τις υψηλές τιμές ενέργειας, το χαμηλό εισόδημα των νοικοκυριών και τη χαμηλή ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και των οικιακών συσκευών.

Η δημοτική Αρχή καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην έρευνα και για την πράσινη μετάβαση με προσιτούς και άμεσους τρόπους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας και την άμβλυνση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας.

Διαβάστε επίσης: Τον Κωνσταντίνο Δάφνο τίμησε το Παλαιό Φάληρο

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ