Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταγγελίες για ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών – Συγκαλείται σύσκεψη

Για σχεδιασμό ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών, μέσω του λεγόμενου «Επιτελικού Κράτους» και της μείωσης των προσλήψεων, κάνει λόγο η ΠΟΕ – ΟΤΑ, καταγγέλλοντας την ΚΕΔΕ ότι «σπρώχνει στον γκρεμό» τους εργαζόμενους. Μάλιστα, χαρακτηρίζει τη στάση της «απογοητευτική».

«Η έλλειψη προσωπικού στο σύνολο πλέον των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να κρυφτεί και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευκαιριακές λύσεις και πασαλείμματα!», τονίζει σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση μεθοδικά έχει κλείσει επί της ουσίας την στρόφιγγα των προσλήψεων, προωθώντας τον σχεδιασμό της για το λεγόμενο Επιτελικό Κράτος, μέσω του οποίου θα “αναθέτει” υπηρεσίες σε ιδιώτες. Η “διάταξη Βορίδη” για υποχρεωτική εξάντληση ένδικων μέσων και οι διώξεις αιρετών που δεν συμφωνούν με αυτή, ακόμη και στις περιπτώσεις που τα δικαστήρια δικαιώνουν εργαζόμενους αναγνωρίζοντας την πραγματική τους εργασιακή σχέση εντάσσεται σε αυτόν ακριβώς τον σχεδιασμό».

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αποφάσισε την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Σύσκεψης των Προέδρων των Συλλόγων-Μελών της χώρας, την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στις 9πμ, προκειμένου να συναποφασιστούν τα επόμενα διεκδικητικά βήματα.

Η Πανελλαδική Σύσκεψη των Προέδρων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικό Μολύβι» (Ιερά Οδός 154-Αιγάλεω).

Διαβάστε επίσης: Συνεδρίασε η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ στη Βούλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ