Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Απαγόρευση ρακέτας σε 2 σημεία του Καβουριού

Την απαγόρευση των ρακετών σε δύο παραλίες του Καβουριού και συγκεκριμένα στην ανοιχτή της περιοχής, κάτω από το ξενοδοχείο Divani, και στον όρμο Μαλτσινιώτη (Zen) πάνω στο γκαζόν (επιτρέπεται σε ειδικά διαμορφωμένο – από τον Δήμο – χώρο στην παραλία), εφαρμόζει ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Ο λόγος που τίθεται σε εφαρμογή η συγκεκριμένη απαγόρευση είναι ότι υπάρχουν σπίτια σε πολύ κοντινή απόσταση. «Η ζωή για τους ανθρώπους που ζουν εκεί είχε γίνει αφόρητη. Ο θόρυβος από τις ρακέτες, όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο, ήταν συνεχής. Υπάρχουν πολλοί άλλοι χώροι στους οποίους οι λουόμενοι μπορούν να απολαμβάνουν τη ρακέτα τους χωρίς να ενοχλούν», αναφέρουν αρμόδιοι του Δήμου.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Κωνσταντέλλος, «προφανώς και η ρακέτα επιτρέπεται στις παραλίες και ο Δήμος μας έχει χρηστικό θαλάσσιο μέτωπο περίπου 20 χιλιομέτρων. Στον Άγιο Νικόλαο υπάρχουν σπίτια στα 10 μέτρα από την παραλία και εκεί μαζεύονται τα μέλη του συλλόγου φίλων ρακέτας οι οποίοι την άνοιξη και το φθινόπωρο δημιουργούν μία χαοτική κατάσταση. Εκεί έχει απαγορευτεί από το 2010».

Τόνισε πως η απόφαση για την απαγόρευση αφορά δύο παραλίες και στις υπόλοιπες «καλωσορίζουμε τις ρακέτες και τους ανθρώπους που θέλουν να ξεδώσουν με αυτό τον τρόπο».

Διαβάστε επίσης: Α’ πλαζ Βούλας: Ελεύθερη είσοδος για τους δημότες

Ειδήσεις από Bάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ