Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Οι “Φωτιές του Αη – Γιάννη” αναβιώνουν την 1η Ιουλίου, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας

Το έθιμο του Αϊ – Γιαννιού  του Ριγανά θα αναβιώσει στην αυριανή εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 1η Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ, στην 3η Μαρίνα Εκπολιτιστικός-Μορφωτικός-Λαογραφικός Σύλλογος “Ελλήνων Διαδρομές”.

Στην εκδήλωση με τίτλο “Οι Φωτιές του Αη  – Γιάννη – Να σ’ αγναντεύω θάλασσα” η ποίηση, η λογοτεχνία, ο χορός και το τραγούδι, σμίγουν με την λαογραφία και κάνουν ένα υπέροχο ψηφιδωτό ανάγλυφο, αφιερωμένο στις φωτιές του Αη Γιάννη όπου καίνε τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς και στις Θάλασσες και τα Πελάγη που περιβάλλουν την όμορφη πατρίδα μας.
Μια εκδήλωση ξεχωριστή, γεμάτη λυρισμό, ποιητικότητα, μοναδικό ηχόχρωμα, αέναη χορευτική κίνηση, που θα αφήσει στις ψυχές όλων μας την νοσταλγία για το χθες, την αγάπη για το σήμερα και την ελπίδα για το μέλλον.

Στην πρόσκληση τους οι διοργανωτές αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Σας περιμένουμε το βράδυ του Σαββάτου, 1η Ιουλίου 2023 και ώρα 21:00 στην 3η Μαρίνα της Γλυφάδας, για να κάψουμε τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς και να περάσουμε όλοι μαζί μια υπέροχη, μαγευτική και ταξιδιάρικη βραδιά!
Υ.Γ. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί και τα δικά σας στεφάνια της Πρωτομαγιάς!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ