Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Γλέντι μέχρι πρωίας στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2023

Με λογοτεχνία, τραγούδι, χορό και παραδοσιακά έθιμα άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου η αυλαία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2023, στο παραλιακό θέατρο της 3ης Μαρίνας.

Στο κατάμεστο καλοκαιρινό θέατρο της πόλης μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελλήνων Διαδρομές» παρουσίασε τη μουσικοχορευτική παράσταση «Οι φωτιές του Αϊ Γιάννη – Να σ’ αγναντεύω θάλασσα» παρασύροντας το κοινό σε ένα ονειρικό ταξίδι στις θάλασσές μας, μέσα από την ποίηση, τη μουσική, το χορό, την παράδοση. Τραγούδησαν τη θάλασσα, χόρεψαν από βαλς μέχρι ζεϊμπέκικο, στοχάστηκαν, ανέσυραν μνήμες και έκαψαν τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια, πηδώντας τις φωτιές και αναβιώνοντας το έθιμο του Αϊ Γιάννη του Ριγανά.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε για τις εκδηλώσεις: «Υποδεχόμαστε τον Ιούλιο στον αγαπημένο αυτό χώρο με μια ξεχωριστή εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της πόλης μας “Ελλήνων Διαδρομές”. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που και φέτος θα μπορέσουμε όλοι μαζί να περάσουμε όμορφα το καλοκαίρι στη Γλυφάδα μας. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι συναρπαστικό. Τρεις ολόκληροι μήνες γεμάτοι πολιτισμό, ψυχαγωγία και διασκέδαση. Την Κυριακή 2 Ιουλίου, έρχεται η θεατρική κωμωδία «Μέχρι Τελικής Πτώσεως!» στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας και παράλληλα στην παιδική μας χαρά στην Ηφαίστου παιδικό θέατρο: “Ο Καραγκιόζης στην Κιβωτό του Νώε” με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ηθοποιό Θανάση Βισκαδουράκη.

Τη Δευτέρα συνεχίζουμε με «Τόσα καλοκαίρια» και μεγάλο αφιέρωμα στον αξέχαστο Δάκη με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μάκη Δελαπόρτα και τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών και της Φιλαρμονικής μας μπάντας».

Η ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων είναι στις 8:30 μ.μ. και στις 8:00 ή 7:30 για τις παιδικές παραστάσεις, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Αντί εισιτηρίου, ο Δήμος συγκεντρώνει για μια ακόμα χρονιά τρόφιμα και φάρμακα για τις δημοτικές κοινωνικές δομές. Σας ευχαριστούμε θερμά που ανταποκριθήκατε σήμερα, η προσφορά σας είναι συγκινητική και πολύτιμη. Καλό καλοκαίρι σε όλους».

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Δάκη στην Γ’ Μαρίνα

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ