Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Χ. Θεοχάρης: “Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη”

Με αφορμή τον πρόσφατο εκλογικό θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χάρης Θεοχάρης σε μήνυμά του εξέφρασε τις ευχαριστίες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, ενώ παράλληλα δήλωσε ανυπόμονος να εργαστεί με στόχο την υλοποίηση του πρόγραμματος της καινούργιας κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Θεοχάρη

Βραδιά ενός μεγάλου, ιστορικού θριάμβου.

Θρίαμβος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, για τη Νέα Δημοκρατία και γενικότερα τη φιλελεύθερη αντίληψη, όχι μόνο για την πολιτική, αλλά και την πρόοδο συνολικά της ελληνικής κοινωνίας. Πάνω από όλα, όμως, είναι μια νίκη για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, ό,τι και εάν ψήφισαν την Κυριακή, χωρίς καμία εξαίρεση. Η Ελλάδα έχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθ’ όλα έτοιμη να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα βασισμένο στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, γνήσια φιλοευρωπαϊκό, εκσυγχρονιστικό και, ταυτόχρονα, υπεύθυνα πατριωτικό.

Μαζί παλεύουμε ήδη για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη Ελλάδα, για το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Εμπιστοσύνη που με τιμά απεριόριστα, πολλώ δε μάλλον καθώς με συμπεριλαμβάνει στο νέο κυβερνητικό επιτελείο, ως Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική.

Από σήμερα, με πλήρη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης που μου αναλογεί, αναλαμβάνω την επίβλεψη ενός τομέα πολλαπλά σημαντικού -κρίσιμου θα έλεγα για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας.

Δηλώνω καθ’ όλα έτοιμος να εργαστώ με όλες τις δυνάμεις μου για την υλοποίηση όλων όσα εξαγγείλαμε κατά την προεκλογική περίοδο, ειδικά για ένα πιο αποτελεσματικό και πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα. Με την αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη προχωρούμε όλοι μαζί, πιο δυνατά, πιο τολμηρά στην επόμενη τετραετία, για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε, για την Ελλάδα που μας αξίζει!

Με τους ανθρώπους του Υπουργείου Οικονομικών κάνουμε πράξη το κοινό μας όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα

Με ενθουσιασμό και ανυπομονησία να αναλάβω τα καινούργια καθήκοντά μου ως Υφυπουργού Φορολογικής Πολιτικής, βρέθηκα από την πρώτη στιγμή σε έναν χώρο γνώριμο, από την προηγούμενη θητεία μου ως Γραμματέα Εσόδων.

Έσφιξα το χέρι ανθρώπων που με γνώριζαν ήδη, καθώς και πάρα πολλών με τους οποίους η συνεργασία μας αρχίζει από σήμερα. Με όλους, πάντως, είχα αμέσως μια εγκάρδια πρώτη επαφή και ανταλλαγή θερμών ευχών για τη συνέχεια.

Ξεκινάμε δυνατά, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, με στόχο να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της καινούργιας κυβέρνησης. Και, φυσικά, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάνουμε πράξη το κοινό όραμά μας για μια καλύτερη Ελλάδα.

Το έργο που είναι μπροστά μας, πράγματι, είναι πάρα πολύ μεγάλο. Όχι όμως μεγαλύτερο από την όρεξή μας να το φέρουμε σε πέρας: αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με πολλαπλά εργαλεία στα χέρια μας, σταθερότητα εσόδων και μέσα στο έτος κι από έτος σε έτος, φορολογική μεταρρύθμιση με μείωση συντελεστών όπου αυτό είναι εφικτό και πάντοτε κρατώντας τη δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με την αντιμετώπιση των ιστοριών καθημερινής τρέλας που καμιά φορά συναντάμε. Είναι τέσσερις άξονες δράσης οι οποίοι είναι μπροστά μας και θα οδηγήσουν τον δρόμο μας.

Χαίρομαι γιατί είμαστε μία πάρα πολύ καλή – και είμαι σίγουρος αποτελεσματική – ομάδα με γνώσεις. Ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, αλλά κι όλοι οι άλλοι Γραμματείς θα κάνουμε μια πολύ δεμένη ομάδα.

Καλή μας αρχή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ