Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Πόρους και προσωπικό ζήτησε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου – Την Τετάρτη συνάντηση με Θ. Λιβάνιο

Περισσότερους πόρους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προσωπικό, για να μπορέσει να επιτελέσει τις ήδη αυξημένες αρμοδιότητές της, ζήτησε από την κυβέρνηση ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι καθόλη την προεκλογική περίοδο ούτε ένας εκπρόσωπος κόμματος αναφέρθηκε στην Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Κυρίζογλου εξελέγη πρόεδρος, μέχρι τις αρχαιρεσίες του Μαρτίου 2024, με 29 ψήφους επί των παρόντων, καθώς υπήρχαν και δύο απουσίες (Χρήστος Τεντόμας από τον Δήμο Αθηναίων και Μιχάλης Ερωτόκριτος, δήμαρχος Κάσου).

Επίσης, Α’ αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος (με 28 ψήφους και ένα λευκό ψηφοδέλτιο) και Β’ αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς (με 23 ψήφους υπέρ, δύο λευκά και τέσσερις αποχές).

Αύριο, Τετάρτη, το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ, θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, ενώ την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΚΕΔΕ, με προσκεκλημένους την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον κ. Λιβάνιο. Επίσης, θα έχει σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων τους οποίους κάλεσε να εμπιστευθούν την Αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις στην ΚΕΔΕ – Συνεδρίαση για την θέση του προέδρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ