Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Σχολείο της Χρονιάς, η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης

Με το κορυφαίο βραβείο “Το Σχολείο της Χρονιάς”, το μεγαλύτερο του θεσμού Education Leaders Awards, τιμήθηκε η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης. Η διάκριση ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση τριών επιπλέον βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία “Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία”, η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης, με την υποψηφιότητα “Μίλα Τώρα”, βραβεύθηκε για την αφύπνιση της σχολικής κοινότητας απέναντι στην κακοποίηση, στον εκφοβισμό και στην απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής βίας. Στην κατηγορία “Δεσμός με την Κοινωνία”, η υποψηφιότητα “Ζω με τους άλλους, συμπαραστέκομαι, βοηθώ” απέσπασε Χρυσό Βραβείο για τις δράσεις της Αλληλεγγύης, του Εθελοντισμού και της Προσφοράς στον συνάνθρωπο. Τέλος, στην κατηγορία “Κτίριο και Εγκαταστάσεις”, βραβεύθηκαν οι εγκαταστάσεις του Διαμαντίδειου Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού με Ασημένιο Βραβείο, για τον υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονικό τους σχεδιασμό και τον σύγχρονο εξοπλισμό τους.

“Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να διακρινόμαστε σε αυτό το υψηλό επίπεδο, αλλά και συγχρόνως μεγάλη δέσμευση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της εμπειρίας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους“, δήλωσε ο Φίλιππος Φουρναράκης, Γενικός Διευθυντής της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης.

Αυτή η αναγνώριση συνιστά μια ακόμη επιβεβαίωση για την προσήλωση της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης στις διαχρονικές αρχές και τις αξίες της. Οι αξίες της αλληλεγγύης, της αγάπης, του σεβασμού και της αξιοπρέπειας αποτελούν τα θεμέλια της παιδαγωγικής φιλοσοφίας της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, η οποία εκσυγχρονίζεται συνεχώς και με πνεύμα πρωτοπορίας δε διστάζει να υιοθετεί καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές.

Η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά και διακεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, καθώς ιδρύθηκε το 1838 και προσφέρει ολοκληρωμένη μόρφωση στους μαθητές και τις μαθήτριές του για 185 συναπτά έτη. Ανήκει στην Αδελφότητα των Μαριανών Αδελφών και αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με παρουσία σε 81 χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ