Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Εξέδωσε φυλλάδιο με μέτρα προστασίας των εργαζομένων λόγω καύσωνα

Φυλλάδιο με οδηγίες προς τους εργαζομένους των δήμων, προκειμένου να μην εκτεθούν στους κινδύνους που προκαλούν οι υψηλές θερμοκρασίες, εξέδωσε η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στην τοπική Αυτοδιοίκηση, με την συνδρομή επιστημόνων κατάρτησαν ένα ενηερωτικό φυλλάδιο στο οποίο υπάρχουν οδηγίες και συστάσεις για την έκθεση στην ζέστη και την εργασία σε συνθήκες καύσωνα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται: «Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δημιουργούνται συνθήκες με αυξημένη θερμοκρασία και υγρασία.
Αυτές οι συνθήκες είναι δυνατόν να προκαλέσουν ατυχήματα, επικίνδυνα περιστατικά,μ προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία καθώς και βλάβες στην υγεία των εργαζομένων.

Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε κλειστούς ή υπαίθριους χώρους, που οφείλεται στη συνέργεια των μετεωρολογικών χαρακτηριστικών του εξωτερικού περιβάλλοντος και παραμέτρων μικροκλίματος του εσωτερικού χώρου, πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα προληπτικά και προστατευτικά τεχνικά και οργανωτικά μέτρα».

Ταυτόχρονα, ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων προτρέπει και τις δημοτικές Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων τις ημέρες και ώρες όπου ο υδράργυρος θα χτυπάει «κόκκινο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ