Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συλλυπητήρια του Δήμου για τον θάνατο μέλους των ΚΑΠΗ

Την βαθιά του οδύνη για τον άδικο χαμό της γυναίκας, μέλους των ΚΑΠΗ που πνίγηκε κατά την διάρκεια εκδρομής, εκφράζει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος Π. Φαλήρου αναφέρει:
«Το θλιβερό περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδρομής του θερινού ψυχαγωγικού προγράμματος των ΚΑΠΗ Π. Φαλήρου «Διακοπές 2023», υπό την συνοδεία και επίβλεψη έμπειρης και με εξειδίκευση στην παροχή πρώτων βοηθειών, επισκέπτριας υγείας των ΚΑΠΗ, σε συγκρότημα στην παραλία της Λακόπετρας, χαρακτηρισμένο ως πλέον κατάλληλο για ενήλικες, με οργανωμένη και ρηχή παραλία.

Η εκδρομή των ΚΑΠΗ Π. Φαλήρου, που ήταν σε εξέλιξη από την προηγούμενη Κυριακή (9/7), είχε ολοκληρωθεί για τα δύο πρώτα γκρουπ των μελών και την Πέμπτη (13/7) βρισκόταν στην αχαϊκή παραλία το τρίτο γκρουπ.

Η άτυχη συνδημότισσά μας-μέλος του τρίτου γκρουπ, ενώ έκανε το απογευματινό της μπάνιο, απώλεσε αιφνίδια τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε άμεσα εκτός θαλάσσης. Στην ακτή, της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από νοσηλεύτρια που βρισκόταν στην παραλία, καθώς και από ναυαγοσώστη του ξενοδοχείου.

Ταυτόχρονα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε άμεσα στο σημείο του δυστυχήματος, για την διακομιδή (υπό την συνοδεία της επισκέπτριας) της άτυχης κυρίας, στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου επιχειρήθηκε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, η οποία δυστυχώς όμως δεν απέδωσε και, εν τέλει, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σημειώνεται ότι η άτυχη συνδημότισσά μας, συνήθιζε να πηγαίνει καθημερινά, πρωί-απόγευμα, για μπάνιο στη θάλασσα, συνοδευόμενη από τις φίλες και την παρέα της, αλλά όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό, ήταν η μοναδική φορά που αποφάσισε να μεταβεί μόνη της για μπάνιο.

Το κεντρικό λιμεναρχείο Πάτρας διενήργησε προανάκριση για το θλιβερό συμβάν, παραγγέλλοντας στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, τη διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης λουόμενης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ