Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Αντίδραση δημάρχων για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ – Η απάντηση της Διοίκησης

Αντιδρούν οι δήμαρχοι Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος και Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, στην απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» σε υποκαταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων που λειτουργούν στους Δήμους τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βοσκόπουλο, το ταχυδρομείο της πόλης του αποτελεί
«ένα πολυδύναμο κέντρο, ένα σημείο αναφοράς όπου κυρίως οι ηλικιωμένοι, αλλά και όσοι έχουν ψηφιακά κενά μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, από την αποστολή γραμμάτων και δεμάτων μέχρι την πληρωμή λογαριασμών. Δεν μπορούμε να αγνοούμε τον ευρύτερα κοινωνικό χαρακτήρα».

Ο κ. Ευθυμίου απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην περιοχή του Ταύρου. Όπως αναφέρει, «ο Ταύρος, μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από βιοπαλαιστές με σημαντικά προβλήματα στο βιοτικό τους επίπεδο (πχ. υψηλά επίπεδα ανεργίας) καλείται να αντιμετωπίσει το κλείσιμο μιας υπηρεσίας ιδιαίτερα σημαντικής για την καθημερινότητα των πολιτών».

Τι απαντά η διοίκηση των ΕΛΤΑ

Από την πλευρά της, η διοίκηση των ΕΛΤΑ, που έχει επιλεγεί από το Υπερταμείο, υποστηρίζει ότι το κεντρικό μήνυμα των Ελληνικών Ταχυδρομίων είναι το «Είμαστε Παντού, Καλύτερα», το οποίο «γίνεται πραγματικότητα μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιοργάνωσης του δικτύου και επαναπροσδιορισμού προϊόντων και υπηρεσιών, αποτέλεσμα αναλυτικής μελέτης βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας, που ξεδιπλώνεται σταδιακά σε βάθος 18 μηνών».

Οπως αναφέρει, «ο σχεδιασμός του δικτύου συναλλαγών των ΕΛΤΑ πραγματοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Από τότε έχει συντελεστεί μια σειρά εμπορικών αλλαγών και μεθόδων εξυπηρέτησης των πελατών. Τα ΕΛΤΑ είναι πια σε θέση να προχωρήσουν στο άλμα του μετασχηματισμού, που όχι μόνο θα τους επιτρέψει να συμβαδίσουν αλλά και να προετοιμαστούν για το μέλλον που διαμορφώνεται».

Διαβάστε επίσης: Λ. Κυρίζογλου: Αντίθετη η ΚΕΔΕ στη συρρίκνωση των ΕΛΤΑ – Δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ