Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Φωτιά στην Πάρνηθα: Συνέχεια αναζοπυρώσεων

 

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Πάρνηθα το απόγευμα της Πέμπτης (24/8). Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα εκτός από το βασικό μέτωπο στους πρόποδες της Πάρνηθας στο δυτικό κομμάτι, η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει αναζωπυρώσεις ανατολικά από τη Μονή Κλειστών, μία περιοχή δύσβατη, καθώς οι χαράδρες εκεί δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμες. Επίσης, υπάρχει μία αναζωπύρωση στα δυτικά όπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σε περιοχές κοντά σε οικισμούς.

Να σημειωθεί ότι τα πύρινα μέτωπα είναι πολλά και διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και εγείρουν προβληματισμούς οι διαδοχικές πυρκαγιές στον Αυλώνα. Εννέα εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ώρες, οι οποίες ευτυχώς τέθηκαν υπό έλεγχο, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Η πυρκαγιά στην νότια πλευρά της Πάρνηθας παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα, όταν ξέσπασαν διαδοχικές εστίες από τον Αυλώνα μέχρι την περιοχή Συκάμινο που είναι στην βόρεια πλευρά του βουνού. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής, το μπαράζ των εμπρησμών ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί. Οι τρεις εστίες φωτιάς ξέσπασαν στον Αυλώνα στις 10, 11 και 12 το πρωί της Πέμπτης (24/8) στις περιοχές Συκάμινο, Ασπρόχωμα και Άγιος Γεώργιος.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι δύο έγιναν νωρίτερα στον Αυλώνα και στη συνέχεια σημειώθηκαν άλλες δύο στο Μενίδι, όπου αυτή τη στιγμή είναι βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο μέτωπο της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής κ. Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, είπε ότι οι ύποπτοι για εμπρησμό, αυτή την ώρα, καταθέτουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ