Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Μάχη με τις φλόγες στον Έβρο

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο του Εβρου, όπου η Πυροσβεστική δίνει μάχη για ένατη συνεχόμενη ημέρα. Παρά την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι φλόγες δυναμώνουν και απειλούν χωριά και οικισμούς, που εκκενώνονται. Πάνω από τα πύρινα μέτωπα πέταξε με super puma ο Βασίλης Κικίλιας, σύμφωνα με τον οποίο ενώθηκαν δύο πυρκαγιές, της Αλεξανδρούπολης και της Δαδιάς. Μέχρι και ο Ποντίφικας στην πρωινή Θεία Λειτουργία εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται από τις φωτιές.

Τέλος συναγερμού στην περιοχή Λευκίμμη, αφού πυροσβέστες και εναέρια μέσα κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης προς το Τυχερό. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Δημήτρη Σταματάκη, κερδήθηκε το στοίχημα των πυροσβεστικών δυνάμεων, να περιοσίσουν τη φωτια, υπό τον φόβο ότι οι άνεμοι από τη Δευτέρα αλλάζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 15 κάτοικοι, κατά την εκκένωση του οικισμού, μεταφέρθηκαν με ευθύνη του Δήμου σε ξενοδοχείο της περιοχής ενώ δεκάδες άλλα, κυρίως ηλικιωμένοι, μετέβησαν σε σπίτια συγγενών τους.

Ανησυχία για την πυρκαγιά από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά

Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί το ενεργό μέτωπο από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά, όπου αυτή την ώρα οι επίγειες δυνάμεις καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να μην περάσει έναν δρόμο, καθώς αν συμβεί αυτό οι φλόγες θα μπουν στον Δρυμό.

Αισιοδοξία επικρατεί και οικισμό των Κασσιτερών στη Ροδόπη, αφού αυτή την ώρα η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο. Το μεσημέρι στάλθηκε μήνυμα 112 για εκκένωση προς τις Σάπες, για τρίτη συνεχόμενη φορά. Σε επιφυλακή είναι όλες οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Ωστόσο, το πύρινο μέτωπο που συνεχίζει να καίει προς τη Νέδα, περνάει πλέον στο Δήμο Αριανών. Εκεί, οι εστίες είναι διάσπαρτες αλλά έρπουσες, ίσως το μέτωπο να είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Βασιλική Μαχαίρα. Προς το παρών, δεν εμπνέει κίνδυνο.

Ertnews.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ