Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Γιάννης Κωνσταντάτος στην «Α»: «Έρχονται 33 μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη μας»

Τριάντα τρία μεγάλα έργα, που θα αλλάξουν την πόλη, έρχονται στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Είναι κοινή παραδοχή ότι η πόλη, τα τελευταία χρόνια, έχει ομορφύνει και έχει γίνει σημείο αναφοράς σε διεθνές αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αμαρυσία και την Έλενα Φυντανίδου, ο δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένη Πόλη», Γιάννης Κωνσταντάτος, μιλά για τις μεγάλες υποδομές που έρχονται, και για τις οποίες έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν τα πρώτα λιθαράκια, έχοντας πάντοτε ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

Κύριε δήμαρχε, η πόλη σας, τα τελευταία χρόνια, έχει αλλάξει όψη. Αναβαθμίζεται συνεχώς.

Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης επιδοθήκαμε σε έναν μαραθώνιο δρόμο μετ’ εμποδίων, για να καταφέρουμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά και ρεαλιστικά την εικόνα της καθημερινότητας στην πόλη. Δυστυχώς, παραλάβαμε το 2014 μια πόλη εγκαταλελειμμένη, σε μαρασμό, με δύο ταχύτητες που ξεχώριζε τους δημότες και που δεν τους αντιμετώπιζε ενιαία ως όφειλε. Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε ριζικά την έξωθεν μαρτυρία, καθιστώντας την πόλη μας πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση και κάνοντας της σημείο αναφοράς σε διεθνές αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Ποια ζητήματα έχετε βάλει πρώτα στην ατζέντα σας για την επομένη των εκλογών;

Οφείλω να πω πως όσα κι αν έχουν γίνει, πλέον των 500 έργων και παρεμβάσεων ποτέ δεν είναι αρκετά σε μια πόλη που ζει, μεγαλώνει και διαρκώς έχει απαιτήσεις αφού τα υλικά αγαθά ζητούν συνεχώς συντήρηση και περιποίηση. Προτεραιότητα της Διοίκησής μας είναι η υπηρεσία του πολίτη, η υπηρεσία του Δημότη και των συμφερόντων του. Κι επειδή αυτός που έχει προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος, εκεί θα εστιάσουμε, προκειμένου ως κοινωνία να δείξουμε σημάδια βελτίωσης. Την επομένη των εκλογών, πρώτα ο Θεός, και με την ισχυρή εντολή που θα μας δώσουν οι συμπολίτες μας, θα είναι η τρίτη θητεία μας. Μια θητεία που φέρνει τα καλύτερα, τα αποτελέσματα των κόπων τόσων χρόνων, αφού βάλαμε το λιθαράκι για να απολαύσουμε υποδομές, πολιτισμό, παιδεία, αθλητισμό, κ.ο.κ. Έρχονται 33 μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη μας και θα τα ζήσουμε μαζί!

Τι σας αρέσει στην πόλη σας;

Είμαι γέννημα θρέμμα Αργυρουπολίτης, με καταγωγή από την πανέμορφη Κεφαλονιά. Έχω μεγαλώσει στις γειτονιές της, έχω αθληθεί στα γήπεδα της, έχω θητεύσει στα σχολεία της, έχω ζήσει τον πολιτισμό της. Μεγαλώνοντας και όντας πλέον ένα με το Ελληνικό, γνώρισα και την επέκτασή της, αφού πλέον πορευόμαστε ως ενιαίος Δήμος με πολλές προοπτικές και ανέλιξη. Δε θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάτι, γιατί κάθε σπιθαμή της πόλης μου έχει και τις δικές της αναμνήσεις όντας παιδί και έφηβος, αλλά και με την ιδιότητα του Δημάρχου, την έχω πονέσει και έχω συμβάλλει τα μέγιστα, και θα συνεχίσω να το κάνω για να γίνεται διαρκώς καλύτερη και ποιοτικότερη.

Όλες οι πόλεις έχουν αναμφισβήτητα και προβλήματα. Ποια εντοπίζετε στη δική σας πόλη; Τι πιστεύεται ότι πρέπει να βελτιωθεί;

Παρόλο που έχουν γίνει άλματα, οι προκλήσεις παραμένουν πολλές. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε στιγμή γιατί μπροστά μας έχουμε μεγάλα και μικρά ζητήματα, αλλά και «ζιζάνια» που καραδοκούν για να καταστρέψουν εύκολα, όσα με πολύ κόπο και αγώνες χτίσαμε. Μεγαλύτερες προκλήσεις θα χαρακτήριζα τόσο τα καθημερινά προβλήματα (πεζοδρομήσεις, ασφαλτοστρώσεις κλπ. για τα οποία έχουμε ήδη δρομολογήσει εργολαβίες για την επισκευή τους), που ανακύπτουν, αφού η ίδια η ζωή έχει απαιτήσεις, απρόοπτα και αντιξοότητες, όσο και τις μεγάλες υποδομές που έρχονται και για τις οποίες έχουμε αρχίσει να βάζουμε τα πρώτα λιθαράκια, ενώ σε μερικές από αυτές σύντομα θα απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας τα αποτελέσματα.

Πως ονειρεύεστε την πόλη σας στο τέλος της πενταετίας;

Έχουν γίνει πολλά, και μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα! Μάλιστα τα περισσότερα εξ αυτών τα έχουμε δρομολογήσει, και σταδιακά υλοποιείται το όραμα που έχουμε για την πόλη του μέλλοντος. Ακολουθούν μεγάλες παρεμβάσεις στο Ελληνικό, στον Υμηττό, κτίρια εμβληματικά όπως το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού, το Δημαρχείο, δομές, η παραλία, το παραλιακό αθλητικό μας κέντρο κλπ. Τα κυριότερα εξ αυτών, 33 στον αριθμό, τα παρουσιάζουμε στο πρόγραμμά μας που αφορά τη θητεία 2024 – 2028. Με επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο, που ήταν και είναι για εμένα η φιλοσοφία της πολιτικής μας, θα συνεχίσουμε τον ίδιο ρυθμό έργων γιατί τα σπουδαιότερα έργα δεν έχουν έρθει όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο.

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ