Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η 1η Καλοκαιρινή Μουσική Ακαδημία ολοκληρώθηκε στο Ηρώδειο

Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στα πρότυπα των διεθνών καλοκαιρινών μουσικών σχολείων, η 1η Καλοκαιρινή Μουσική Ακαδημία, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο κύκλο λειτουργίας της.

Η γιορτή μουσικής και καλλιτεχνικής έκφρασης που διοργάνωσε και προσέφερε δωρεάν σε δημότες μαθητές και σπουδαστές στην καλοκαιρινή περίοδο από 10 έως 28 Ιουλίου του 2023 σε συνεργασία με την Ελληνίδα πιανίστα, Τατιάνα Παπαγεωργίου, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή μαθητών και σπουδαστών που συμμετείχαν στα μουσικά μαθήματα, ως φωνητικό σύνολο στη μεγαλειώδη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο, με τίτλο «Η Μουσική που αγγίζει το Τραγικό και το Θείο». Στη μοναδική αυτή συναυλία, η Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Πολωνικής Όπερας της Βαρσοβίας, παρουσίασε τα μεγάλα αριστουργήματά του Μότσαρτ, Requiem και Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 20, με σολίστ την Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου και με περισσότερους από 200 συντελεστές επί σκηνής.

Η βραδιά φορτίστηκε συναισθηματικά, με το κοινό να ξεσπά σε θερμά χειροκροτήματα και τη βραδιά να αφιερώνεται στο διεθνούς φήμη συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, όταν κατά την έναρξη της συναυλίας η παιδική χορωδία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, παρουσίασε το έργο, σε ποίηση και μουσική του ιδίου, «Το τραγούδι της Γης». Τα παιδιά εμφανίστηκαν στην σκηνή, ντυμένα στα λευκά κρατώντας κεριά και τραγούδησαν «…στερνή φορά ας ακουστεί μες την σιωπή το τραγούδι της Γης …πριν τελικά τυλιχτώ στο χάος…».

Διαβάστε επίσης: Το Blue Festival στα 3Β τον Μάιο

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ