Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τάσος Μπινίσκος στην «Α»: «Στόχος μας να δημιουργήσουμε μία πόλη περισσότερο ασφαλή και προσβάσιμη»

Τη δέσμευση ότι θα συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε κατά την πρώτη του θητεία, με τις εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να δημιουργήσει μια πόλη ακόμα πιο ασφαλή και προσβάσιμη με υποδομές που ήδη υλοποιούνται και εξασφαλίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη της, δίνει ο δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Πόλη μας Ενώνει», Τάσος Μπινίσκος. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ και την Έλενα Φυντανίδου, τονίζει ότι το μέλλον της πόλης είναι ο μετασχηματισμός της σε μία «έξυπνη πόλη».


Ποιες οι προτεραιότητές σας την επομένη των εκλογών;

Να ολοκληρώσουμε και να εξελίξουμε το έργο που ξεκίνησε στην πρώτη μας θητεία, με τις εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια πόλη ακόμα πιο ασφαλή και προσβάσιμη με υποδομές που ήδη υλοποιούνται και εξασφαλίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη της. Ανάμεσα στα σημαντικά έργα που θα ολοκληρώσουμε είναι η ανάπλαση της Πλατείας Δημαρχείου Δάφνης, που θα αναδείξει το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα λειτουργήσει θετικά για την εμπορική ανάπτυξη της περιοχής.

Επιπλέον:

  • Η αποπεράτωση των ενεργειακών αναβαθμίσεων και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου μας.
  • Το μεγάλο έργο που έχει ξεκινήσει στα Θέατρα Βράχων, με νέους χώρους αναψυχής, ψυχαγωγίας και άθλησης.
  • Η τελειοποίηση των ασφαλτοστρώσεων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, που θα καλύψει τα 2/3 των οδών του Δήμου μας, ήδη έχει πραγματοποιηθεί σε 35 οδούς.
  • Τα νέα μας δημοτικά ιατρεία που βρίσκονται υπό κατασκευή.
  • Η ανάπτυξη της πολιτικής προστασίας στην πόλη μας για πρόληψη καταστροφών – ήδη έχει γίνει η επανένταξή μας στον ΣΠΑΥ.
  • Η επέκταση των καλών πρακτικών που υιοθετήσαμε για την ευζωία των αδέσποτων ζώων με τη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και πάρκου σκύλων.

Επίσης, κάναμε πολλά για την καθαριότητα της πόλης μας και σχεδιάζουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Αναπτύξαμε ένα εκτεταμένο δίκτυο κάδων με άμεση αποκατάσταση φθορών ή αντικατάστασης τους, δημιουργήσαμε 9 γωνιές ανακύκλωσης, εγκαταστήσαμε 2 σπίτια ανταποδοτικής ανακύκλωσης και ενισχύσαμε το στόλο των οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου με απορριμματοφόρα τελευταίας τεχνολογίας για τη φροντίδα της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Εκείνο όμως το έργο που πιστεύω ότι σηματοδοτεί το μέλλον της πόλης μας και για το οποίο εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση είναι ο μετασχηματισμός μας σε μία «έξυπνη πόλη» με 8 σημαντικές εφαρμογές: έξυπνο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ), έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑμεΑ, οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείριση δημοτικού στόλου οχημάτων, έξυπνος οδηγός πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών, σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών, ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης και οργάνωσης της Διοίκησης και της επιχειρησιακής ικανότητας των ΟΤΑ, κεντρική ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ και ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Τι ξεχωρίζετε στην πόλη σας;

Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού είναι μια πόλη συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και με ιστορικές αναφορές. Εκείνο που ξεχωρίζω στην πόλη μας είναι το χρώμα, η κουλτούρα και το ύφος της, που πηγάζει από την μοναδική της ταυτότητα, με την έννοια της γειτονιάς να διατηρείται ακόμα, σε πείσμα των καιρών. Ξεχωρίζω το γεγονός ότι δεν υπάρχει αποστασιοποίηση και αποξένωση. Οι περισσότεροι από εμάς γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και δημιουργήσαμε τις δικές μας οικογένειες σ’ αυτόν τον τόπο. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας και αυτό μας ενώνει σε ένα κοινό στόχο, το καλύτερο για όλους μας, το καλύτερο για την πόλη μας! Είναι σημαντικό για εμάς να διατηρήσουμε τη μοναδική ταυτότητα της πόλης μας. Ο Υμηττός είναι μια προσφυγική συνοικία με παραδοσιακά, χαρακτηριστικά σπίτια. Η Δάφνη παρά την εμπορική της ανάπτυξη διατηρεί το χρώμα της παλιάς Αθήνας με τις ρομαντικές γωνιές και τα σημεία συνάντησης των ανθρώπων της.

Ποια τα προβλήματα της πόλης σας και τι πρέπει να βελτιωθεί;

Η πόλη μας έχει ανάγκη από έργα υποδομής και όχι από έργα βιτρίνας και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε από την πρώτη μας θητεία κι έτσι θα συνεχίσουμε. Γνωρίζουμε ακριβώς τις ανάγκες του τόπου μας και φροντίζουμε, ώστε η πρόληψη να προηγείται του προβλήματος. Αν θα έπρεπε να αναφέρω μια δυσκολία που αντιμετωπίζουμε, θα ήταν το ζήτημα της στάθμευσης στην περιοχή κυρίως της Δάφνης, πάνω σε αυτό όμως εργαζόμαστε και προσπαθούμε να δώσουμε λύση με τη δημιουργία δημόσιων χώρων στάθμευσης. Επίσης, χρειαζόμαστε περισσότερα «χέρια» στον τομέα της καθαριότητας και τα ζητάμε επιτακτικά από την αρχή της θητείας μας. Αντισταθμίζουμε την έλλειψη αυτή και κινούμαστε σε ένα σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων και διαδικασιών για την συστηματική μείωση και την εξάλειψη του όγκου τους, ένα zero waist αύριο για την πόλη μας.

Πως θέλετε να δείτε την πόλη σας στο τέλος της πενταετίας;

Έχουμε βάλει γερά θεμέλια σ’ αυτή τη θητεία μας, για τη σύγχρονη πόλη που ονειρευόμαστε. Μια «έξυπνη» πόλη, ψηφιακή, με βιοκλιματικό και ανθρωποκεντρικό δίκτυο πεζοδρόμησης, προσβάσιμη για όλους. Με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, με σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που ευνοούν την ανάπτυξη της «πράσινης» συνείδησης, δημιουργία «πράσινων γωνιών» σε επίπεδο γειτονιάς με ταυτόχρονη μεθοδική, περιβαλλοντική εκπαίδευση με σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία και ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των χώρων αστικού πρασίνου. Το Δημαρχιακό Μέγαρο, οι παιδικές χαρές και τα υπόλοιπα σχολεία ενεργειακά αναβαθμισμένα και σύγχρονα. Μια πόλη που ο πολιτισμός θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο, με Φεστιβάλ γειτονιάς, την αναβάθμιση του «Κάστρου του Υμηττού» και τη στήριξη των δράσεων του «Μουσείου Μπουζιάνη».
Εκείνο όμως που είναι ζητούμενο και βαθιά επιθυμία μου είναι η δημιουργία hub υποστήριξης επιχειρηματικότητας και απασχόλησης. Σκοπός μας είναι η παρότρυνση νέων ανθρώπων να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ως κινητήριος δύναμη ανάπτυξης και να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Όλες οι ενέργειες που έχουμε κάνει θα διαμορφώσουν το νέο τοπίο για το τοπικό επιχειρείν».

Ειδήσεις από Δάφνη και Υμηττό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ