Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Τη διαγραφή του Σπ. Χατζάρα ζητεί ο Γ. Ιωακειμίδης… άλλως να αρθεί η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Σγουρό

Σάλο έχει προκαλέσει, πέντε μέρες πριν τις εκλογές, η τοποθέτηση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Ιωακειμίδη, με την οποία ζητεί τη διαγραφή του δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα από το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού.

Ο κ. Ιωακειμίδης, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, μιλά για έναν αντισημίτη και φιλοναζιστή υποψήφιο, που έχει πολλές φορές στο παρελθόν εκφραστεί με ρατσιστικές, μισαλλόδοξες ακόμα και ναζιστικές θεωρίες.

«Κύριε Σγουρέ τόσο προοδευτικό είναι το “ανεξάρτητο” ψηφοδέλτιό σας που χωράει και τους φασίστες; Το ελάχιστο που έχετε να κάνετε είναι να τον διαγράψετε άμεσα», δηλώνει ο κ. Ιωακειμίδης.

Στην ίδια κατεύθυνση, ήταν και η ανάρτηση του πρώην εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιου Καλπάκη, που ζητά από το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζάρας κάνει λόγο για «συκοφάντες, που επιχειρούν να βλάψουν τον Γιάννη Σγουρό» και για «κατασκευασμένα δημοσιεύματα, ψευδή και ανυπόστατα».

Η δήλωση του κ. Χατζάρα έχει ως εξής:

«Έζησα και ζω με διαφάνεια. Οι συκοφάντες δεν με αγγίζουν. Επιχειρούν να βλάψουν τον Γιάννη Σγουρό. Τα κατασκευασμένα εναντίον μου δημοσιεύματα είναι ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά. Είμαι δημοσιογράφος 49 χρόνια. Οι διαφορές μου με τους Αποστάτες και τους Χουντικούς είναι πολύ παλιές. Σήμερα μου θύμισαν τις μέρες του ’89. Υπηρέτησα και υπηρετώ χωρίς ιδιωφέλεια για 50 και πλέον χρόνια την Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία την Λαϊκή Κυριαρχία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλήθεια. Δεν ήμουν ποτέ, ούτε είμαι φιλοΝΑΖΙ ούτε Αντισημίτης. Τελεία και παύλα».

Δήλωση έκανε και ο κ. Σγουρός με αφορμή, όπως είπε, «τιτιβίσματα του κ. Ιωακειμίδη».

Η δήλωσή του έχει ως ακολούθως:

«Με τη σημερινή μας ανακοίνωση αποκαλύψαμε με συγκεκριμένα στοιχεία ότι η κυβέρνηση και ο κ. Χαρδαλιάς είναι ηθικά και πολιτικά έκθετοι, διότι εδώ και 3 χρόνια δεν έχουν συγκροτήσει την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για τα κατεπείγοντα έργα πολιτικής προστασίας που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα στην Αττική και στην χώρα ολόκληρη, σύμφωνα με τον Ν. 4662/2020 (άρθρο 42).

Αναδείξαμε πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η πολιτική όταν τα λόγια απέχουν από τα έργα και ότι οι καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης γιγαντώνονται όταν συναντούν την κρατική ανικανότητα, όπως ζήσαμε άλλωστε πολύ πρόσφατα με τον πλέον δραματικό τρόπο.
Αντί το συγκεκριμένο θέμα να αποτελέσει αυτονόητα σημείο σφοδρής πολιτικής κριτικής προς την κυβέρνηση και τον κ. Χαρδαλιά, ο κ. Ιωακειμίδης τήρησε στάση σιωπής και επέλεξε να ανασύρει και να σχολιάσει απόλυτα καταδικαστέες αναρτήσεις προ ετών ενός εκ των 213 υποψηφίων μας, που ανέσυρε από τα άδυτα του διαδικτύου.

Λυπούμαστε που ο κ. Ιωακειμίδης βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος.

Για εμάς αντίπαλός μας δεν είναι προοδευτικοί υποψήφιοι αλλά η συντήρηση και τα προβλήματα των πολιτών και μόνον αυτά, για τα οποία δεν νοιάζεται ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Χαρδαλιάς».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας το μπαλάκι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο πρόεδρός του καλούνται να πάρουν άμεσα θέση για τον φιλοναζιστή αντισημίτη Σπύρο Χατζάρα, που ο Γιάννης Σγουρός, ο υποψήφιος τον οποίο στηρίζουν για περιφερειάρχη Αττικής, έχει εντάξει στα ψηφοδέλτιά του. Σίγουρα δεν αποτελεί προοδευτική επιλογή να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού ένας άνθρωπος που επιδοκιμάζει δημόσια την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή το 1944 ή αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών ως “προδοσία”. Ο κ. Σγουρός οφείλει να αποσύρει άμεσα τον συγκεκριμένο υποψήφιο από τα ψηφοδέλτιά του. Διαφορετικά, ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποσύρει την υποστήριξή του στο Γιάννη Σγουρό».

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, σε ανάρτησή του στο Χ, τονίζει ότι οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του κ. Χατζάρα δεν απηχούν τις θέσεις και τις αξίες της παράταξης.

Ειδήσεις από την Πολιτική στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ