Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Εγκρίθηκαν τα Ψηφιακά έργα «Έξυπνης πόλης»

Τον διαγωνισμό για τα ψηφιακά έργα «Έξυπνης πόλης», συνολικού προϋπολογισμού 2,87 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Καλλιθέας εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης ποσό 2.871.000 ευρώ για το έργο της ψηφιακής στρατηγικής της πόλης, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Έξυπνο σύστημα αποτροπής παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης, με την τοποθέτηση 450 αισθητήρων, με σύστημα άμεσης τηλεειδοποίησης σε ράμπες ΑΜΕΑ, ώστε να ενισχύει την προσβασιμότητα των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα.

Κατασκευή 11 «έξυπνων» διαβάσεων αυξημένων προδιαγραφών
Citizen wallet – εφαρμογή «έξυπνος πολίτης»: το σύστημα βασίζεται στην δημιουργία έξυπνης εφαρμογής «Όλος ο Δήμος στο κινητό σου» δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες της Καλλιθέας να εξυπηρετούνται εξ΄αποστάσεως αξιοποιώντας όλα τα ψηφιακά κανάλια όπως το κινητό τους τηλέφωνο ή την ιστοσελίδα του Δήμου.
Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών: ηλεκτρονικές πληρωμές, διευθέτηση οφειλών, υποβολή αιτήσεων χορήγησης ψηφιακών πιστοποιητικών, πληροφόρηση για διαδικαστικά ζητήματα, άμεση ενημέρωση και ειδοποιήσεις για έκτακτα και μη έκτακτα συμβάντα.

Κέντρο επιτελικής διαχείρισης έξυπνης πόλης
Σύστημα περιβαλλοντικών αισθητήρων μέτρησης μικροσωματιδίων, ατμοσφαιρικών στοιχείων και περιβαλλοντικών δεδομένων
Έξυπνη άρδευση

Διαβάστε επίσης: Αναβαθμίστηκαν ενεργειακά το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο

Ειδήσεις από τον Δήμο Καλλιθέας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ