Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

“Μαθήματα σεβασμού” του Υμηττού από εθελοντές της ΕΔΝΥ σε μαθητές δημοτικού

Μεγάλης σημασίας στην προσπάθεια να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος και να αγαπήσουν τον Υμηττό ήταν η βιωματική δράση που οργάνωσε πρόσφατα η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού (ΕΔΝΥ).

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας ανταποκρινόμενα πρόθυμα στο αίτημα των μαθητών του Διαδραστικού Ευρωπαϊκού Σχολείου (DES), που βρίσκεται στον λόφο Μπαράκο, ενημέρωσαν και έκαναν βόλτα 300 παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου της Βάρης, στο βουνο.

Στο πλαίσιο της δράσης παρουσίασαν στους μαθητές οπτικοακουστικό υλικό σε συνδυασμό με αντίστοιχες βιωματικές εμπειρίες και γνωριμία με το εθελοντικό, πυροσβεστικό όχημα ΕΔΝΥ1.

Όλοι οι μαθητές έγιναν εθελοντές δασοπυρόσβεσης για λίγο, γνωρίζοντας το όχημα, τα ΜΑΠ Μέσα Ατομικής Προστασίας και τα υλικά εγκατάστασης δασοπυρόσβεσης, ενώ φόρεσαν τα κράνη τους και, χρησιμοποιώντας το ΕΔΝΥ1, αντιμετώπισαν μία εικονική πυρκαγιά.

Εν συνεχεία, στις πεζοπορίες στα μονοπάτια του Υμηττού, συμμετείχαν, συνολικά, πάνω από 80 άτομα, τα οποία ακολούθησαν τους εθελοντές της ΕΔΝΥ και ανακάλυψαν στοιχεία για τη χλωρίδα, την πανίδα, την ιστορία, τη γεωλογία αλλά και τις δασικές πυρκαγιές.

Διαβάστε επίσης: Περίπου 500 κιλά υπολειμμάτων τροφών από 9 νηπιαγωγεία της πόλης

Ειδήσεις από Bάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ