Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εικαστικός φόρος τιμής στον χαράκτη Μίλαν Ζούνιτς

Αναδρομική έκθεση έργων στη μνήμη του Σέρβου χαράκτη, Μίλαν Ζούνιτς, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκθέσεων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, από 3-8 Νοεμβρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, ενώ η έκθεση αποτελεί ένα είδος “φόρου τιμής” για τα πέντε χρόνια από το θάνατο του “Μίσα” και γίνεται για να συγκεντρωθούν όσοι τον γνωρίσαν και να τον θυμηθούν, πλαισιωμένοι από τα έργα του αγαπημένου καλλιτέχνη που έζησε στον Άγιο Δημήτριο και πέθανε το 2018.

Ποιός ήταν ο Μίλαν Ζούνιτς

Γεννήθηκε στη Ντομπροσέλιτσα της Βοσνίας, αλλά μεγάλωσε και έζησε στο Βελιγράδι, όπου αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών το 1965. Υπήρξε μέλος ενεργό της εκεί Ένωσης Χαρακτών και υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση. Από το 1983 μέχρι το 1993 δίδαξε Παιδαγωγικά και Μεθοδολογία της Τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου.
Μετά το 1994, παντρεμένος με την Ελληνίδα φιλόλογο, Περσεφόνη Μαθιουδάκη, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα όπου και έγινε μέλος της Ένωσής Ελλήνων Χαρακτών. Οργάνωσε ατομικές εκθέσεις στη χώρα του και στην Ελλάδα (Αθήνα, Ιωάννινα, Κρήτη, Αρκαδία) και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές και στις δύο χώρες. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία (Βελιγράδι, Παρίσι) και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και αλλού.
Έζησε στον Αγ. Δημήτριο και πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Διαβάστε επίσης: Συνέδριο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ