Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

«Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες» από του μαθητές της πόλης

Για δέκατη χρονιά συνεχίζεται από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες το πρόγραμμα «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες» για τα παιδιά των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.

Στις εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν όσο σχεδόν και η σχολική χρονιά και θα γίνονται κάθε Τρίτη, από 31 Οκτωβρίου 2023 έως και 31 Μαΐου 2024 , οι μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτικό-εικαστικό, Θεανώ Χριστοπούλου, να «ζωντανεύει» εικόνες βιβλίων που επιλέξαμε για τις αντίστοιχες ηλικίες.

Συγκεκριμένα, με αφορμή και έμπνευση κάθε φορά ένα ή περισσότερα βιβλία, τα παιδιά θα  συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις και μέσα από διηγήσεις, δημιουργικά παιχνίδια, κατασκευές ή πειράματα, θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν εικαστικά, να συζητήσουν, να εκπαιδευτούν περιβαλλοντικά και να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά πεδία γνώσης.

Στόχος των δράσεων αυτών είναι να μάθουν τα παιδιά να αξιοποιούν τη βιβλιοθήκη και τον κόσμο των βιβλίων, σαν ένα πέρασμα όχι μόνο στη γνώση αλλά και στη δημιουργική έκφραση, σαν ένα χώρο εξερεύνησης νέων εμπειριών και επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης: “Νέο αίμα” στην Ηλιούπολη

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ