Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

“Πρασινίζει” με 10.000 νέα δενδρύλλια η πόλη έως τέλη Νοεμβρίου

Ένας μικρός πράσινος “πνεύμονας” 10.000 δέντρων θα δημιουργηθεί μέχρι το τέλος του μήνα στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου συνεχίζεται η εκστρατεία δεντροφυτεύσης με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής και την συμμετοχή εθελοντών δημοτών.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, οι εθελοντές φύτεψαν ακόμη χίλια δέντρα στους πρόποδες του Υμηττού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Γλυφάδας και του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, οι δενδροφυτεύσεις θα συνεχιστούν με μαθητές σχολείων, έτσι ώστε έως το τέλος Νοεμβρίου να έχουν φυτευτεί περί τα 10.000 καινούργια δενδρύλλια.

Ο Γιώργος Παπανικολάου αναφερόμενος στην εκστρατεία τόνισε: «Όλοι μαζί σήμερα αφήνουμε το δικό μας περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πρέπει να προστατεύσουμε τον Υμηττό και το περιβάλλον και να χαιρόμαστε όλοι το βουνό μας. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι σήμερα εδώ, οικογένειες και πολλά μικρά παιδιά, πράγμα που μας δίνει κουράγιο ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για όλους.

Στην πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια βάλαμε χιλιάδες νέα δέντρα και θα συνεχίσουμε με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς. Είναι δέσμευσή μας πως όταν χάνεται ένα δέντρο θα φυτεύουμε στη θέση του δύο και τρία. Φυτεύοντας ένα δένδρο βελτιώνεις το κλίμα, ανανεώνεις τον αέρα, συγκρατείς τις πλημμύρες, δημιουργείς συνθήκες διαβίωσης της πανίδας του βουνού, εμπλουτίζεις τα υπόγεια νερά, απολαμβάνεις τον ίσκιο του και την ομορφιά του. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ το Όλοι Μαζί Μπορούμε και τον π-ρόεδρό του Γιάννη Σπανολιό για την εξαιρετική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και καλή συνέχεια να έχουμε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ