Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Γρ. Κωνσταντέλλος: Να δοθούν κονδύλια στους Δήμους για Πολιτική Προστασία

«H Πολιτική Προστασία, όπως αυτή έχει οργανωθεί στον Δήμο μας, όχι μόνο μπορεί πλέον να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις φυσικές καταστροφές, αλλά με τον κατάλληλο ετήσιο σχεδιασμό και να τις προλαμβάνει».

Τα παραπάνω ανέφερε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στην ημερίδα «Φυσικές καταστροφές / Αποκατάσταση ζημιών στους πληγέντες δήμους / Κρατική Αρωγή / Σχεδιασμός και μέτρα πρόληψης», η οποία διοργανώθηκε από τον δήμο Νοτίου Πηλίου σε συνεργασία με τις Επιτροπές Ορεινών Περιοχών και Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ.

Όπως είπε, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, εκτός από τον άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει ο Δήμος, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το σύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο διαχείρισης κρίσεων, όπου μεταξύ των άλλων έχει εγκατασταθεί και το εναέριο σύστημα επιτήρησης. Αυτό, επιτηρεί την πόλη 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, ενημερώνοντας άμεσα την Πολιτική Προστασία και τις αρμόδιες υπηρεσίες για οποιοδήποτε συμβάν.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς και στα στελέχη της κυβέρνησης ο κ. Κωνσταντέλλος τόνισε ότι για την καλύτερη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων, τοπικά οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν την πρώτη αντίδραση, γι αυτό και θα πρέπει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι και οργανωμένοι. «Φυσικά, αυτό απαιτεί και τα ανάλογα κονδύλια τα οποία θα πρέπει να δοθούν από την Πολιτεία», πρόσθεσε.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι Ν. Παπαθανάσης, αν. υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρ. Τριαντόπουλος, υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ν. Ταχιάος, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ευστάθιος Σταθόπουλος, γγ Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Σκάλκος, γγ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Ιωάννης Ανδρουλάκης, πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου και Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Διαβάστε επίσης: Δημόσια διαβούλευση για την ελεγχόμενη στάθμευση

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ