Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Εκστρατεία του Δήμου για την ανακύκλωση στα σχολεία

Στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα κέρδη στην ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος από την ανακύκλωση είχε η δράση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Αλίμου σε σχολλέιο της πόλης το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Η Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Μειώνουμε το Οικολογικό Αποτύπωμα του Σχολείου μας» έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλίμου, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ΄ Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.

Αντικέιμενο ήταν η μείωση κατανάλωσης χαρτιού και η επαναχρησιμοποίησή του στο πλαίσιο των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας που προωθείται στα σχολεία της πόλης την τελευταία τριετία έχει θέματα:
«Τα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων του Δ. Αλίμου στο πλαίσιο λειτουργίας μιας Κυκλικής Οικονομίας»,

«Μελετώντας το πρόβλημα των απορριμμάτων στα εργαστήρια δεξιοτήτων»- Εισήγηση-Βιωματική Δραστηριότητα, από τον κ. Αχιλλέα Μανδρίκα, Δρ. Περιβαλλοντικών Επιστημών,

«Η Παιδαγωγική διάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Σχολείο» από τον κ.Νίκο Τόγια, Δάσκαλο – Χημικό – M.Ed. Δι.Χη.Ν.Ε.Τ,. Διευθυντή 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου

Στόχος της δράσης είναι η εμπλοκή όλων των μαθητικών ομάδων στη μείωση της χρήσης του λευκού χαρτιού μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς κατά 20% με ταυτόχρονη επανάχρηση και ανακύκλωση στο πλαίσιο μετάβασης σε μια Κυκλική Οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ