Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Η «Καστροπολιτεία» του Ν. Μπερτότσου κοσμεί το Δημαρχείο

Το πεντάπτυχο, ανάγλυφο ψηφιδωτό «Καστροπολιτεία», που απεικονίζει μια φανταστική παραδοσιακή Καστροπολιτεία της Μεσογείου, κοσμεί πλέον την είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Παλαιού Φαλήρου.

Ο καλλιτέχνης Νεκτάριος Μπερτότσος που το φιλοτέχνησε το δώρησε στον Δήμο. Ο δήμαρχος της πόλης Γιαννης Φωστηρόπουλος αποδέχτηκε αμέσως τη δωρεά, εκτιμώντας την καλλιτεχνική διαδρομή και την προσφορά του δημιουργού.

Η «Καστροπολιτεία» αποτελεί ένα μοναδικό χειροποίητο ψηφιδωτό έργο, φτιαγμένο με φυσικά υλικά και ασβεστοκονίαμα πάνω σε ξύλινη βάση, κατασκευασμένο περίπου 20 χρόνια πριν (το 2005) και αποτελείται από 5 κομμάτια, τοποθετημένα το ένα πλάι στο άλλο, με συνολικό μήκος 5 μέτρα και ύψος λίγο παραπάνω από 1 μέτρο το καθένα αναλόγως με το σχέδιο του.

Το έργο επισήμως παρουσιάσθηκε στο κοινό κατά την εκδήλωση της φωταγώγησης του «Δέντρου της Αγάπης και της Προσφοράς».

Ο κ. Φωστηρόπουλος τόνισε:  «Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, πάντα επιδιώκει και προσπαθεί για την έκθεση και προβολή σημαντικών έργων τέχνης, ειδικά Φαληριωτών καλλιτεχνών, με στόχο την επαφή του κόσμου με αυτά. Η τέχνη αποκτά νόημα και επιρροή μόνο μέσα από την συνδιαλλαγή της με το κοινό, κάτι που στην περίπτωση της “Καστροπολιτείας” και την τοποθέτηση της στο Δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου θα γίνεται πλέον με την απαραίτητη φροντίδα, ώστε το έργο να διατηρηθεί και να κοσμεί το Παλαιό Φάληρο και για τις μελλοντικές γενιές».

Διαβάστε επίσης: Εξαντλήθηκαν οι «Φάκελοι της Αγάπης» για τα παιδιά

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ