Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ρητορική και Επικοινωνία στον Άλιμο

Τον δεύτερο συλλογικό τόμο του, με τίτλο “Η Ρητορική του Πολέμου και της Ειρήνης” της σειράς Ρητορική και Επικοινωνία, παρουσιάζει το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τον Δήμο Αλίμου την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στις 6μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Λ. Ιωνίας 96).

Το βιβλίο, το οποίο προβάλλει δραματικά επίκαιρο στις μέρες μας, επιδιώκει μέσα από την ανάλυση ομιλιών δημοσίων προσώπων να αναδείξει τη ρητορική που χρησιμοποιείται, διαχρονικά, για την παρουσίαση του πολέμου και της ειρήνης. Από τις ρητορικές ομιλίες αρχαίων Ελλήνων ρητόρων μέχρι τα σύγχρονα μηνύματα που νομιμοποιούν τον δίκαιο πόλεμο ή εγκωμιάζουν την ειρήνη, από τη συσπείρωση γύρω από τη σημαία μέχρι τους σύγχρονους υβριδικούς πολέμους, το βιβλίο ανοίγει νέους ορίζοντες στην κατανόηση του πώς η γλώσσα διαμορφώνει την αντίληψή μας για τις ανθρώπινες εμπειρίες που διαμορφώνονται σε περιόδους πολέμου και ειρήνης.

Συγγραφείς του τόμου θα παρουσιάσουν άρθρα τους, ενώ την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ως προσκεκλημένοι ομιλητές η Ελένη Βολονάκη, επίκουρη καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και ο Θάνος Χαμπεσής, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός. Επίσης, θα γίνει αφήγηση αντιπολεμικού παραμυθιού από τον Δημήτρη Μάλλη, αφηγητή, μέλος του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Διαβάστε επίσης: Bravo στον Άλιμο για την κυκλική οικονομία

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ