Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Προσωρινό κλείσιμο 3 παιδικών χαρών για λόγους ασφαλείας

Σε προσωρινό κλείσιμο 3 παιδικών χαρών προχώρησε ο Δήμος Καισαριανής, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών που διαπίστωσε ότι δεν πιστοποιούνται ως κατάλληλες για την υποδοχή των παιδιών.

Ο αρμόδιος φορέας ελέγχου έβγαλε το παραπάνω πόρισμα κατά τη θητεία της απελθούσας Δημοτικής Αρχής στις 12/12/2023, η οποία – όπως καταγγέλλει η σημερινή διοίκηση του Δήμου – δεν προέβη σε καμία λύση. «Η αδυναμία πιστοποίησης οφείλεται στην ακαταλληλότητα ορισμένων οργάνων και των δαπέδων, που αναδεικνύει την ελλιπή συντήρησή τους τα τελευταία 4 χρόνια», σημειώνει.

Πρόκειται για τις εξής παιδικές χαρές:

  • Στο πάρκο Αγ. Ιωάννη, θέση «Ξύλινα» (απέναντι από το αναψυκτήριο).
  • Στο πάρκο Σκοπευτηρίου, θέση Παιδιατρικό.
  • Στο πάρκο Αλεξάνδρου.

«Η έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών αποτελεί ευθύνη της δημοτικής αρχής του κ. Βοσκόπουλου, καθώς καθημερινά δεχόμαστε ερωτήματα σε σχέση με την αιτία του ζητήματος, αλλά και την επιλογή του τρόπου αποκλεισμού της πρόσβασης των παιδιών», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, και προσθέτει: «Η νέα Δημοτική Αρχή του Ηλία Σταμέλου, με την ανάληψη των καθηκόντων της στις 02/01/2024 ενημερώθηκε για το ζήτημα και άμεσα επισκέφθηκε τους χώρους. Οι παιδικές χαρές που διαθέτουν περίφραξη επιλέχθηκε να κλειδωθούν και να αφαιρεθεί από τις πινακίδες τους το σήμα καταλληλότητας, ώστε να αποκλειστεί η πρόσβαση μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος. Στην παιδική χαρά στα Ξύλινα θα πραγματοποιηθεί αποξήλωση των οργάνων με τη χρήση των οποίων μπορεί να προκληθεί επικίνδυνη πτώση».

Η νέα Δημοτική Αρχή δεσμεύεται πως θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πραγματοποίηση εργασιών άρσης επικινδυνότητας, ώστε ο αποκλεισμός της πρόσβασης να είναι προσωρινός.

Επίσης, ενημερώνει τους δημότες ότι προσωρινά μπορούν να αξιοποιούν παιδικές χαρές που έχουν λάβει πιστοποίηση και βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από τις 3 προαναφερόμενες.

Ενδεικτικά αναφέρονται, οι παιδικές χαρές των Ξύλινων (δίπλα στην είσοδο), του Σκοπευτηρίου (απέναντι από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης) και της συμβολής των οδών Ανδρέα Δημητρίου και Τζων Κέννεντυ στην περιοχή του Τριγώνου.

Διαβάστε επίσης: Καθαρισμός δρόμων από σπασμένα δέντρα, λόγω κακοκαιρίας

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ