Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Κόντρα δημάρχου – αντιπολίτευσης για τα έξοδα ορκωμοσίας

Για λασπολόγους της αντιπολίτευσης κάνε λόγο ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος αμέσως μετά την άνάληψη των καθηκόντων του για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο δέχτηκε την πρώτη επίθεση για σπάτάλη χρήματος.

Συγκεκριμένα, η παράταξη “Εμείς στον Άλιμο” κατηγορεί για “φαγοπότι” τη Δημοτική Αρχή, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή της, μέσω των Social Media, ότι η τελετή ορκωμοσίας που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, στο θέατρο “Κάρολος Κουν” κόστισε στο Δήμο 36.800 ευρώ.

Η αντίδραση του Ανδρέα Κονδύλη ήταν άμεση.

«Οι λασπολόγοι της αντιπολίτευσης έπιασαν το “μυστρί”», έγραψε και συνέχισε:«Υπάρχουν, δυστυχώς, πολιτικά μορφώματα που δεν ξέρουν να παράγουν θετικό έργο και αναλώνονται αποκλειστικά στη γκρίνια, τη μιζέρια, την “καταγγελία”. Και, το χειρότερο, όταν δεν υπάρχει κάτι αληθινό να καταγγείλουν, τότε εφευρίσκουν κάτι. Για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους, αλλά και με την ελπίδα ότι με τον τρόπο αυτόν θα μπορέσουν να διασύρουν, να σπιλώσουν και τελικά να εξοντώσουν ηθικά τον “αντίπαλο”. Έτσι, λοιπόν, οι λασπολόγοι της αντιπολίτευσης στον Άλιμο, λίγες εβδομάδες μετά την ηχηρή αποτυχία τους στις εκλογές, έπιασαν ξανά το μυστρί της λάσπης και συνεχίζουν τις αθλιότητες. Αυτή τη φορά, ισχυρίζονται ότι η τελετή ορκωμοσίας, και ιδίως το μικρό κέρασμα που προσέφερε στο τέλος της τελετής ο Δήμος στους παρευρισκόμενους πολίτες, κόστισε -λέει- 36.800 ευρώ. Με δημόσια ανάρτησή τους μέμφονται τη Δημοτική Αρχή και προκαλούν σχόλια από τους πολίτες-μέλη για “φαγοπότι”, “χρυσά κουτάλια” κ.λπ. κ.λπ. Φυσικά, είναι τόσο άθλιοι, που αποκρύπτουν από τους πολίτες την πραγματική ανάλυση του ποσού αυτού, την οποία σκόπιμα δεν ζήτησαν από τον Δήμο πριν “κρεμάσουν στα μανταλάκια” τη Δημοτική Αρχή.

Η αλήθεια είναι ότι το ποσό αυτό αναλύεται ως εξής:

  • Δημιουργία και εκτύπωση των Ημερολογίων 2024 που έφτιαξε και διανέμει ο Δήμος μας (6000 Ημερολόγια Χ 3,90 € έκαστο = 23.400 € προ ΦΠΑ).
  • ΦΠΑ για όλο το τιμολόγιο 7.000 €.

Και οι υπόλοιπες 6.400 € αντιστοιχούν σε:

  • Φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης, τοποθέτηση ηχητικής εγκατάστασης και οθονών, τεχνική υποστήριξη.
  • Μικρό κέρασμα για 550 άτομα.
  • Εκτύπωση/διανομή προσκλήσεων κ.λπ. εργασίες διοργάνωσης.

Το ποσό είναι πλήρως αιτιολογημένο μέχρι το τελευταίο ευρώ και απολύτως λογικό, δεδομένου μάλιστα ότι το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης αφορά τα Ημερολόγια 2024, που μοιράστηκαν το βράδυ της τελετής ορκωμοσίας, αλλά εξακολουθούν και διανέμονται από το Δημαρχείο Αλίμου.

Εκτός από τα παραπάνω, για τη διοργάνωση της τελετής εργάστηκαν εθελοντικά και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, κοπιάζοντας για να είναι όλα άψογα.

Δυστυχώς ορισμένοι λασπολόγοι δεν σέβονται ούτε τον κόπο των ανθρώπων που εργάστηκαν για μια τελετή στην οποία οι ίδιοι συμμετείχαν, ούτε την υπόληψη των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, την οποία προσπαθούν να αμαυρώσουν με τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων στην κοινωνία. Τους αρέσει να τσαλαβουτούν στη λάσπη και να σπιλώνουν τους άλλους. Αυτό ξέρουν, αυτό συνεχίζουν να κάνουν… Όμως, ας τους θυμίσει κάποιος ότι ο ρόλος των πολιτικών δυνάμεων είναι να εργάζονται για να πάει ο τόπος μπροστά, όχι να πετάνε “λάσπη στον ανεμιστήρα” και να εξαθλιώνουν τον δημόσιο βίο».

Διαβάστε επίσης: Κέντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας ο Άλιμος

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ