Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Ηλεκτρικό ρεύμα για 5 χρόνια σε 2 ευάλωτα νοικοκυριά από τον Δήμο

Τη δυνατότητα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε 2 νοικοκυριά της πόλης που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, δίνει ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου.

Ο Δήμος έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ενεργειακή Κοινότητα Π.Ε COLLECTIVE ENERGY με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Δήμος εξασφάλισε σε 2 ευάλωτα νοικοκυριά της πόλης για 5 χρόνια μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που μπορεί να φτάσει μέχρι και την ολοκληρωτικά δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς απολύτως καμία χρέωση.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δυνητικά ωφελούμενων νοικοκυριών είναι :

  • Να είναι ωφελούμενα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά την υποβολή της αίτησης τους στο Δήμο και να διατηρούν την ιδιότητα αυτή κατά την ημερομηνία ένταξής τους στο πρόγραμμα.
  • Να έχουν μία ή και περισσότερες από τις παρακάτω ιδιότητες:

Α. Πολύτεκνες οικογένειες (μοριοδότηση 10),
Β. τρίτεκνες οικογένειες (9),
Γ. άτομα με αναπηρία 67% και άνω (8),
Δ. μονογονεϊκές οικογένειες (7),
Ε. οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά (6),
ΣΤ. άνεργοι εγγεγραμμένοι στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (5), και
Ζ. νοικοκυριά που αποτελούνται από άτομα αποφυλακισμένα σε διαδικασία κοινωνικής επανένταξης (4).

Η μοριοδότηση θα γίνεται αθροιστικά για τα νοικοκυριά που πληρούν περισσότερα από ένα εκ των παραπάνω κριτηρίων, με την εξαίρεση των κριτηρίων Α, Β και Ε. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα προηγηθούν τα νοικοκυριά που πληρούν σωρευτικά περισσότερα κριτήρια του ανωτέρω πίνακα και σε περίπτωση ισοψηφίας αιτούντων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Το νοικοκυριό που θα κληρωθεί θα προηγηθεί στην κατάταξη έναντι εκείνου που δεν κληρώθηκε.

Για τον σκοπό αυτό θα συσταθεί ειδική επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων.
Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος θα διεξάγεται επανέλεγχος – επικαιροποίηση των προϋποθέσεων συμμετοχής σε χρονικό διάστημα ενός έτους από την έγκριση και κάθε χρόνο για τα 5 έτη.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα

  • Αίτηση στο Δήμο για ένταξη στο πρόγραμμα η οποία επέχει και θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των αιτούντων.
  • Αίτηση και έγκριση απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τα νοικοκυριά των κατηγοριών Α, Β και Ε. Επιπρόσθετα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποδεικτικά ότι πληρείται το κριτήριο της μονογονεϊκότητας, βάσει της οριζόμενης υπ΄αρ.53923/23-7-2021 (Β΄3359) κοινής υπουργικής απόφασης.
  • Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας σε ποσοστό 67% και άνω από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για νοικοκυριά της κατηγορίας Γ.
  • Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία υποβολή της αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα για τα νοικοκυριά της κατηγορίας ΣΤ.

Οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στο Πρωτόκολλο του Δήμου από 24/1/24 μέχρι 2/2/24.

Για περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος: 213 2019688 και στην Κοινωνική Υπηρεσία: 210 9422927.

Διαβάστε επίσης: Συζήτηση στον Δήμο για τις επιδημίες του χειμώνα

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ