Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

“Δρόμοι Ελεύθεροι”: Στις 11 Φεβρουαρίου ο 4ος Αγώνας Δρόμου του Βύρωνα

Για τέταρτη φορά ο Δήμος Βύρωνα, σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Νίκη Βύρωνα, διοργανώνει τον αγώνα “ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ” την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024. Έναν επιτυχημένο θεσμό που φέτος έχει τη χαρά και την τιμή να είναι αφιερωμένος στα παιδιά με “Σύνδρομο Angelman”. Πρόκειται για μια σπάνια νόσο που οφείλεται σε γενετική διαταραχή και o αγώνας έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από αυτήν.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αλέξης Σωτηρόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Φίλες και φίλοι,

Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει τον αγώνα «Δρόμοι Ελεύθεροι» σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο της Νίκης Βύρωνα.

Ο Δήμος Βύρωνα πιστεύει και στηρίζει τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Επιδιώκει, εξάλλου, να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες και τα ερεθίσματα ώστε η ενασχόληση με τον αθλητισμό να γίνει μέρος της καθημερινότητας κάθε βυρωνιώτισσας και κάθε βυρωνιώτη.

Συγχρόνως, όμως ο Δήμος Βύρωνα, πιστός στην κοινωνική του αποστολή, επιδιώκει να είναι κοντά και σ` όλα τα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας, να τα βοηθήσει να συμμετέχουν ισότιμα σ` όλες τις δραστηριότητες και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους.  Ο Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος παγκοσμίως στα σπάνια νοσήματα και την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλων γύρω απ` αυτά και έτσι ο φετινός μας αγώνας είναι αφιερωμένος στα παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο «Angelman».

Σας προσκαλούμε όλους, ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία, να συμμετέχετε στις 11 Φεβρουαρίου σ` αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που αφορά όλες τις ηλικίες, από τα νήπια μέχρι την τρίτη ηλικία, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τις αξίες του μαζικού αθλητισμού, της συμμετοχής, αλλά και της αλληλεγγύης”.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 10:30 π.μ., από το Πάρκο Καραολή & Δημητρίου (Δημαρχείο Βύρωνα)

Κατηγορίες και αγωνίσματα για αγόρια και κορίτσια

500 m              Νηπίων

500 m              Α΄  &  Β΄ Δημοτικού

500 m              Γ΄  &  Δ΄  Δημοτικού

1.000 m            Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού

1.000 m            Α΄- Β΄- Γ΄  Γυμνασίου

1.000 m            Α΄- Β΄- Γ΄  Λυκείου

1.000 m για άτομα με τη σπάνια πάθηση “ANGELMAN”

Ωρολόγιο πρόγραμμα

10:30  500 m Νηπίων

10:45  500 m Α΄  &  Β΄ Δημοτικού

11:00  500 m Γ΄& Δ΄ Δημοτικού

11:15  1.000 m Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού

11:30  1.000 m Γυμνασίου

11:45  1.000 m Λυκείου

12:00  1.000 m “ANGELMAN”

12:15  ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο nikivirona.gr μέχρι 9 Φεβρουαρίου και την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία (στο σημείο εκκίνησης) από τις 9:00 έως τις 10:00 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής

Η συμμετοχή των αθλητών είναι δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι υγιείς, έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Για τα ανήλικα παιδιά την ευθύνη έχει ο κηδεμόνας τους για να μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ