Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Από την Υγεία ξεκινά άμεσα ο τρόπος επιλογής και αξιολόγησης των Διοικήσεων του Δημοσίου

Άρθρο της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως στην Αμαρυσία

Με ταχύτατους ρυθμούς, νωρίτερα από τις προβλεπόμενες προθεσμίες, προχωρά η υλοποίηση του νόμου για την αλλαγή στον τρόπο επιλογής και αξιολόγησης των Διοικήσεων του Δημοσίου.

Όπως είχαμε δεσμευθεί, η εφαρμογή του νέου συστήματος ξεκινά από τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την ψήφισή του, ήδη έχει ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων για τις δύο πρώτες ενιαίες προκηρύξεις που εκδόθηκαν και αφορούν 21 θέσεις Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας καθώς και 152 θέσεις Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών σε 95 νοσοκομεία, στο σύνολο των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση θα κληθούν προσεχώς να διαγωνιστούν σε τεστ δεξιοτήτων, τα οποία εφαρμόζονται για πρώτη φορά οριζοντίως στο Δημόσιο. Η όλη διαδικασία διεξάγεται υπό το ΑΣΕΠ, οι 15 πρώτοι επιτυχόντες θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση της μοριοδότησης προσόντων (πτυχίο, συνάφεια προϋπηρεσίας, γνώση αγγλικών κ.ά.) και οι πρώτοι 7 στην κατάταξη θα υποβληθούν σε συνέντευξη και πάλι υπό το ΑΣΕΠ από την οποία θα προκύψουν οι 3 επικρατέστεροι για τη θέση. Η τελική επιλογή ανάμεσα στους 3 ανήκει στον αρμόδιο Υπουργό, καθώς εκείνος φέρει την πολιτική ευθύνη του φορέα και εκείνος θα συνεργασθεί με το πρόσωπο που θα επιλεγεί.

Η νέα διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης των Διοικήσεων του Δημοσίου, αποτελεί προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία υλοποιείται με γνώμονα ένα Δημόσιο πιο λειτουργικό, πιο αξιοκρατικό. Θέτουμε σε εφαρμογή μια σημαντική μεταρρύθμιση για την επιλογή άξιων στελεχών σε καίριες θέσεις ευθύνης προκειμένου να βελτιώσουμε σημαντικά την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους προς το Κράτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ